Kursarkiv

Nedan listas kurser som genomförts i TeaterAlliansens regi.

Plats

online. Anmälan krävs, men ingen platsbegränsning. Länken till mötet mejlas ut på morgonen.

Datum

7 september, 2020

TeaterAlliansen tar tempen på teatersverige

TeaterAlliansen tar tempen på teatersverige
Hur ser det ut på landets teatrar och hur ser våra teaterchefer på framtiden? Vad tänker de om teatern och dess konstnärers möjligheter nu och framöver?

Läs mer
Plats

Stockholm, SDI Studios

Datum

13 september – 21 september, 2020

Dubbning för film och tv

med Daniel Sjöberg

Under den här kursen får du lära dig hur du använder dig av ditt skådespeleri i det här specifika hantverket. Kursen kommer att innehålla både föreläsningar och praktiska tips för hur du gör för att komma ifråga för dubbroller.

Läs mer
Plats

Stockholm, Ccap Körsbärsvägen 9nb, Stockholm

Datum

31 augusti – 4 september, 2020

Rörelse som språk/språk som rörelse

med Zoe Katsilerou & Eilon Morris

En workshop för skådespelare och dansare. Du kommer att arbeta med röst som ett sätt att etablera djupare kontakt med rörelse och använda rörelse och kroppsmedvetenhet för att göra dig medveten om din interna rytm samt språkets och textens underliggande rytm och musikalitet.

Läs mer
Plats

Stockholm

Datum

19 augusti – 22 augusti, 2020

Mod, kommunikation och presentation

med Imor Hermann

Genom enkla men konkreta presentationsövningar går vi igenom hur varje deltagare kan hitta adekvata sätt att förbereda sig på inför ett möte med en regissör, teaterchef, producent eller casting director.

Läs mer
Plats

Göteborg

Datum

12 oktober – 16 oktober, 2020

Skådespeleri i tv-serier

med Elisabet Sevholt

Kursen arrangeras i samarbete med Kulturakademin och är redan fullbelagd sedan den tidigare antagningen.

Läs mer
Plats

Stockholm

Datum

15 juni – 18 juni, 2020

Gaga och gruppimprovisation

med Emma Rozgoni

Det blir ett tillfälle att genom kroppen och dansen undersöka, reflektera och uttrycka sig. Dagarna börjar med en timmes Gaga-klass och därefter fortsätter gruppen att arbeta med olika övningar och gruppimprovisationer.

Läs mer
Plats

Online

Datum

4 juni – 18 juni, 2020

Bara börja! Inspirationskurs i att skriva med Paula McManus

med Paula McManus

Som skådespelare har du en massa kunskap. Du kan dramaturgi. Du vet hur en berättelse kan berättas. Du har en massa idéer. Du har timmar av praktisk erfarenhet. Genom att släppa på självkritiken, skriva snabbt och tillsammans diskutera text och karaktärer jobbar deltagarna för att hitta fram till ett flöde med stor lust.

Läs mer
Datum

20 maj – 22 maj, 2020

Self Tape International - digital kurs

med Thomas Chaanhing

Hur gör du din egen self tape? Vad är viktigt att ta hänsyn till? Finns det något som fungerar bättre eller sämre? Och vad för utrustning kan du använda? En digital tredagarskurs för professionella skådespelare som vill bli bättre på att nå ut till en internationell marknad. Målet med kursen är att du ska lära dig hur du gör din egen Self tape på bästa sätt.

Läs mer
Plats

Kulturfyren, Stockholm

Datum

27 maj – 3 juni, 2020

Sånggestaltning

med Pia Olby

Under Pias trygga ledning får du möjlighet att arbeta med och utveckla sin egen vokala och musikaliska potential - och att utmana sig själva sångmässigt.

Läs mer
Plats

Göteborg

Datum

26 februari, 2020

Marknadsföring i sociala medier

med Linda Björck

Syftet är att du som använder dig av en eller flera sociala medier som arbetsredskap, ska förbättra dina kunskaper om hur du kan arbeta mer effektivt för att nå ut med ditt budskap, stärka ditt varumärke eller öka din biljettförsäljning och få en större publik.

Läs mer
Plats

Valfri

Datum

10 februari – 20 februari, 2020

Self Tape Online

med Moa Olsson

Syftet med kursen är att du ska få lära dig hur du på ett enkelt sätt gör ett self tape. Du kommer att få en hel del konkreta tips om hur du förhåller dig till kameran och vad castaren/rollsättaren tittar efter.

Läs mer
Plats

Stockholm, MDT Skeppsholmen

Datum

17 februari – 21 februari, 2020

Master Class for professional actors

med Kirk Baltz (US)

We're proud to anounce that Kirk Baltz will be coming back to conduct his exclusive Master Class for professional actors looking for a tune up in Stockholm in 2020.

Läs mer
Plats

Biograf Victoria, Götgatan 65, Stockholm

Datum

13 januari, 2020

Trender och tendenser inom media - hur påverkar de skådespelare?

med Karin Stjärne - vd för Endemol Shine Nordics, Emma Janke - journalist och producent  av radio, podd etc, Lars Jexell - ljudboksansvarig på Piratförlaget

TeaterAlliansen bjuder in frilansande skådespelare till en eftermiddag med föreläsningar av några av branschernas nyckelpersoner. De bjuder på sina kunskaper och framtidsspaningar om vad som händer inom tre viktiga områden och vart de är på väg.

Läs mer
Plats

TeaterAlliansen, Nacka

Datum

14 januari – 16 januari, 2020

Self Tape International

med Thomas Chaaning

Hur gör du din egen self tape? Vad är viktigt att ta hänsyn till? Finns det något som fungerar bättre eller sämre? Och vad för utrustning kan du använda? En tredagarskurs för professionella skådespelare som vill bli bättre på att nå ut till en internationell marknad. Målet med kursen är att du ska lära dig hur du gör din egen Self tape på bästa sätt.

Läs mer
Plats

Online samt fysisk träff i Göteborg

Datum

5 december 2019 – 3 mars 2020

Röstteknik online för skådespelare

med Jan Cruseman

Den första delen av kursen sker online. Du kommer att kunna arbeta med dina övningar och ljudprover när på dygnet du vill i den takt som passar dig från december till början av mars. Kursen innehåller fem delmoment online för att sedan avslutas med en träff under en och en halv dag i Göteborg, då kursledare och deltagare lyssnar, diskuterar och analyserar.

Läs mer
Plats

Nacka

Datum

2 december, 2019

Tanken och ordet - lyrik, filosofi och kulturhistoria

med Henric Holmberg

Den sista av tre hösteftermiddagar för dig som vill bli en mer spirituell och bildad person - och ett trevligare middagssällskap. Under Henrics Holmbergs kunniga ledning läser gruppen dikter och filosofiska texter och diskuterar och prövar olika sätt att läsa och uppfatta.

Läs mer
Plats

Nacka

Datum

18 december – 22 december, 2019

Skådespeleri i tv-serier

med Elisabet Sevholt

En kurs som handlar om att finslipa ditt skådespeleri för de krav som tv-mediet ställer. Hur driver du din gestaltning i varje enskild scen och är samtidigt trogen din karaktärs resa genom säsongens alla avsnitt? Kursen ger dig också verktyg och tips för hur du kan förhålla dig och tänka när du har en biroll i en tv-serie.

Läs mer
Plats

Nacka

Datum

4 november, 2019

Tanken och ordet - lyrik, filosofi och kulturhistoria

med Henric Holmberg

Den andra av höstens tre eftermiddagar för dig som vill bli en mer spirituell och bildad person - och ett trevligare middagssällskap. Under Henric Holmbergs kunniga ledning läser gruppen dikter och filosofiska texter och diskuterar och prövar olika sätt att läsa och uppfatta.

Läs mer
Plats

Stockholm

Datum

4 november – 8 november, 2019

Ljudboksinläsning

med Visuellt Ljud i Stockholm AB

Kursen ger dig en inblick i den svenska ljudboksbranschen ur olika perspektiv. Du får också möjlighet att prova på inläsning och gestaltningsmöjligheter i inläsningsstudion.

Läs mer
Plats

Stockholm

Datum

14 oktober – 25 oktober, 2019

Dialogue Workshop

med Nadine George (UK)

Through the last 35 years Nadine George has developed a deep going technic where the work with the voice in the body is a tool that creates the connection between feeling, sound and the word. In this workshop dialogues from Eugene O'Neill's Mourning becomes Electra, translated into Swedish, will be used for the teaching.

Läs mer
Plats

Nacka

Datum

7 oktober, 2019

Tanken och ordet - lyrik, filosofi och kulturhistoria

med Henric Holmberg

Den första av tre hösteftermiddagar för dig som vill bli en mer spirituell och bildad person - och ett trevligare middagssällskap. Under Henrics Holmbergs kunniga ledning läser gruppen dikter och filosofiska texter och diskuterar och prövar olika sätt att  läsa och uppfatta.

Läs mer
Plats

Stockholm

Datum

30 september – 4 oktober, 2019

Fysisk teater och dans

med Anna Ståhl

Dagarna börjar med uppvärmning av kropp och röst för att sedan övergå i dans- och kontaktimprovisation under Annas ledning. Dansimprovisationen fokuserar på gruppdynamik och kollektivets följsamhet likväl som på musikalitet och rörelse i den enskilda kroppen. Kontaktimprovisationen handlar om kraft och rörelse – att ge och följa.

Läs mer
Plats

Stockholm

Datum

7 oktober – 11 oktober, 2019

Monologue workshop

med Nadine George (UK)

Through the last 35 years Nadine George has developed a deep going technic where the work with the voice in the body is a tool that creates the connection between feeling, sound and the word. In this workshop monologues from Shakespeare's Richard III, translated to Swedish, will be used for the teaching.

Läs mer
Plats

Stockholm

Datum

23 september – 27 september, 2019

Théâtre du Soleil Mask Workshop

med Duccio Bellugi (FR)

The training covers the basics of acting work of the Théâtre du Soleil. The work aims to explore the development of the imagination of the actor through the principles of the acting with Topeng (Topeng means an object that covers the face i.e. a type of mask made from wood or paper) and Commedia dell'Arte masks.

Läs mer
Plats

Stockholm

Datum

26 augusti – 30 augusti, 2019

Gaga och gruppimprovisation - drop in.

med Emma Rozgoni

Den första timmen utforskas Gagans rörelseprinciper för att låta dess verktyg inspirera till improviserad dans i samspel i gruppen. Det blir ett tillfälle att genom kroppen och dansen undersöka, reflektera och uttrycka sig.

Läs mer
Plats

Göteborg

Datum

2 september – 4 september, 2019

Self Tape International

med Thomas Chaaning

Hur gör du din egen self tape? Vad är viktigt att ta hänsyn till? Finns det något som fungerar bättre eller sämre? Och vad för utrustning kan du använda? En tredagarskurs för professionella skådespelare som vill bli bättre på att nå ut till en internationell marknad. Målet med kursen är att du ska lära dig hur du gör din egen Self tape på bästa sätt.

Läs mer
Plats

Nacka

Datum

9 september – 11 september, 2019

Self Tape International

med Thomas Chaaning

Hur gör du din egen self tape? Vad är viktigt att ta hänsyn till? Finns det något som fungerar bättre eller sämre? Och vad för utrustning kan du använda? En tredagarskurs för professionella skådespelare som vill bli bättre på att nå ut till en internationell marknad. Målet med kursen är att du ska lära dig hur du gör din egen Self tape på bästa sätt.

Läs mer
Plats

Stockholm

Datum

21 augusti – 28 augusti, 2019

Sånggestaltning

med Pia Olby

Kursen ger professionella skådespelare möjlighet att arbeta med och utveckla sin egen vokala och musikaliska potential - och att utmana sig själva sångmässigt.

Läs mer
Plats

Malmö

Datum

10 juni – 14 juni, 2019

Skådespelaren i gestaltningsögonblicket

med Anna Pettersson

Hur kommunicerar regissör och skådespelare med varandra under repetitionerna? Hur påverkar underförstådda normer, traditioner och värderingar repetitioner och föreställningar? Om det här är frågor som intresserar dig och som du vill arbeta praktiskt med tillsammans med andra skådespelare och regissören Anna Pettersson så är det här kursen för dig.

Läs mer
Plats

Stockholm

Datum

10 juni – 14 juni, 2019

Workshop in Method Acting

med Robert Castle (US)

The technique used in this workshop offers actors the freedom to be emotionally available and artistically creative in both theatre and film. It consists of a training technique that includes a large number of specific exercises that meet the fundamental challenges of the actor.

Läs mer
Plats

Stockholm

Datum

19 maj, 2019

Intimacy Acting and Directing on Set - föreläsning

med Ita O'Brien (UK)

En föreläsning där Ita O'Brien, som jobbat länge som Initmacy Coordinator inom scen och film/tv, berättar om sitt arbete. Hur kan en gemensam praxis och etablerade regler kring inspelning av scener med intimitet, nakenhet och sex underlätta, göra arbetet mer förutsägbart och öka utrymmet för berättande och gestaltning?

Läs mer
Plats

Stockholm

Datum

20 maj, 2019

Intimacy Acting and Directing on Set - workshop

med Ita O'Brien (UK)

En workshop i vilken en grupp skådespelare och filmregissörer erbjuds att praktiskt utforska och arbeta med de riktlinjer, Intimacy on Set’ guidelines, och ”best practice” som Ita O'Brien tagit fram under sitt mångåriga arbete med intimitet inom teater- och filmområdet. Hur går det praktiskt till att göra inspelningen av intima scener mer strukturerad och förutsägbar?

Läs mer
Plats

Sundsvall

Datum

17 maj, 2019

Intimacy Acting and Directing on Stage - workshop

med Ita O'Brien

En workshop i vilken en grupp skådespelare och scenkonstregissörer erbjuds att praktiskt utforska och arbeta med de riktlinjer, Intimacy on Set’ guidelines, och ”best practice” som Ita O'Brien tagit fram under sitt mångåriga arbete med intimitet inom teater- och filmområdet. Hur går det praktiskt till att göra inspelningen av intima scener mer strukturerad och förutsägbar?

Läs mer
Plats

Stockholm

Datum

20 maj – 24 maj, 2019

Skådespelaren i gestaltningsögonblicket

med Anna Pettersson

Hur kommunicerar regissör och skådespelare med varandra under repetitionerna? Hur påverkar underförstådda normer, traditioner och värderingar repetitioner och föreställningar? Om det här är frågor som intresserar dig och som du vill arbeta praktiskt med tillsammans med andra skådespelare och regissören Anna Pettersson så är det här kursen för dig.

Läs mer
Plats

Nacka

Datum

29 april – 13 maj, 2019

Tanken och ordet - två eftermiddagar

med Henric Holmberg

Nu provar vi en ny form för Tanken och ordet med träffar för läsning av lyrik och bildade samtal under två måndagseftermiddagar på TeaterAlliansen. Både nya deltagare och de som tidigare gått kurs med Henric är välkomna.

Läs mer
Plats

Stockholm

Datum

15 april – 18 april, 2019

Dubbning

med KM Studios

Brukar du titta på TV-serier eller filmer som är dubbade till svenska? Brukar du tänka att det är något som du också skulle kunna göra och vilja prova på? Nu erbjuder TeaterAlliansen, i samarbete med KM Studio, en kurs i dubbning för professionella skådespelare. Under kursen får du prova på inspelningsarbetet i studion och lära dig mer om vad jobbet som röstskådespelare innebär.

Läs mer
Plats

Göteborg

Datum

3 april – 9 april, 2019

Sånggestaltning

med Pia Olby

Kursen i sånggestaltning erbjuder professionella skådespelare möjlighet att arbeta med och utveckla sin egen vokala och musikaliska potential - och att utmana sig själva sångmässigt.

Läs mer
Plats

Stockholm

Datum

25 mars – 29 mars, 2019

Röstteknik för sång och tal

med Annika Holmberg

Lär dig mer om hur rösten fungerar, hälsosam röstanvändning och praktiska strategier för att utveckla din uttrycksmässiga förmåga i den riktning du vill. Under kursen introduceras Complete Vocal Technique (CVT) – en metod för en djupare förståelse av rösten och teknik för att få den att låta som du vill.

Läs mer
Plats

Göteborg

Datum

11 mars – 15 mars, 2019

Röstteknik, ljudboksinläsning och filmdubbning

med Jan Cruseman

En femdagarskurs för professionella skådespelare som ger dig verktyg i att använda rösten utifrån mikrofonens möjligheter och begränsningar. Praktiska övningar i novell/ljudbok och filmdubbning varvas med lyssningar och analyser.

Läs mer
Plats

Stockholm

Datum

11 mars – 15 mars, 2019

Skådespeleri i tv-serier

med Elisabet Sevholt

En kurs som handlar om att finslipa ditt skådespeleri för de krav som tv-mediet ställer. Hur driver du din gestaltning i varje enskild scen och är samtidigt trogen din karaktärs resa genom säsongens alla avsnitt? Kursen ger dig också verktyg och tips om hur du kan förhålla dig och tänka när du har en biroll i en tv-serie.

Läs mer
Plats

Stockholm

Datum

4 mars – 8 mars, 2019

Gaga och gruppimprovisation

med Emma Rozgoni

Efter några terminer av Gaga morgonträning erbjuder vi nu en intensiv-vecka med Gaga och gruppimprovisation med Emma Rozgoni.

Läs mer
Plats

Stockholm

Datum

18 februari, 2019

Bli inspirerad – bli klimatsmart

med Artister för Miljön!

Vill du genom ditt liv och dina val, både som privatperson och i yrkeslivet, vara med att spara på jordens resurser och leva hållbart? Kom och bli inspirerad och klimatsmart tillsammans med kollegor från de tre scenkonstallianserna!

Läs mer
Plats

Stockholm

Datum

11 februari – 15 februari, 2019

Master Class

med Kirk Baltz (US)

As an acting teacher, Kirk Baltz works with actors all over the world helping them gain a better understanding of strong acting techniques and staying authentic in the work, thus gaining a more striking presence on stage and on film.

Läs mer
Plats

Stockholm

Datum

28 januari, 2019

Så hanterar du härskartekniker

med Serena Mon de Vienne på Snacka Snyggt AB

Att lära sig känna igen härskartekniker gör det möjligt att synliggöra och bekämpa dem. Det är viktigt att känna till härskarteknikerna så att man inte själv utsätter andra för dem, medvetet eller omedvetet.

Läs mer
Plats

Stockholm

Datum

29 januari – 4 februari, 2019

Berättande körsång

med Adama Cissokho (SN)

Under kursen får deltagarna, förutom att ta del av berättelserna och sångerna, prova den stil- och röst- och sångteknik som vuxit fram parallellt med dem under Senegals historien. Kören ackompanjeras på västafrikanska instrument av en professionell musiker.

Läs mer
Plats

Nacka

Datum

16 januari – 4 februari, 2019

Tanken och ordet

med Henric Holmberg

Tanken och ordet är kursen som gör dig rolig att bjuda på middag! Den har det som alla matprogram i tv saknar: tankeutbytet, historieberättandet, det bildade samtalet i Montaignes anda: Que sais-je? Vad vet jag? - säger Henric Holmberg som leder kursen.

Läs mer
Plats

Stockholm

Datum

10 december – 14 december, 2018

Musikdramatisk gestaltning

med Monica Tyllgren

Kursen syftar till att undersöka och utmana traditionella uppfattningar kring musikteaterns potential. Syftet är också att utveckla den individuella sångliga förmågan i en scenisk situation.

Läs mer
Plats

Malmö

Datum

10 december – 12 december, 2018

Knäck koden - A och O för en lyckad casting

med Anja Schmidt

För dig som vill öka dina chanser att arbeta med film och tv. Målet är att du ska bli vän med kameran, lära dig att förstå filmmediet och vad det innebär för ditt arbete.

Läs mer
Plats

Stockholm

Datum

4 december – 14 december, 2018

Radiodrama

med Eva Staaf & Frida Englund

En kurs för dig som är nyfiken på att utforska radiomediet som uttrycksform. Vad är utmärkande för radiodrama? Vilka möjligheter har skådespelaren till gestaltning och hur skiljer sig gestaltningen från den på t.ex. teater, film och tv?

Läs mer
Plats

Stockholm

Datum

29 oktober – 2 november, 2018

Ljudboksinläsning

med Visuellt Ljud i Stockholm AB

En kurs i samarbete med Visuellt Ljud som är Sveriges ledande producent av ljudböcker. Du får en bred introduktion till genren och får praktiskt prova gestaltningsmöjligheter för ljudboksinläsning i studion under samma förhållanden som professionella inläsare.

Läs mer
Plats

TeaterAlliansen, Kvarnholmsvägen 56, Nacka

Datum

16 oktober – 19 oktober, 2018

Idé- och projektutveckling för skådespelare/INSTÄLLD

För dig som ruvar på idéer och egna projekt, eller kanske redan jobbar med eget material, men som behöver inspiration och konkreta tips för hur du ska tänka, göra och orka. Kom och lyssna på kollegor som berättar om hur de har gjort, om misslyckanden och succéer, om hårt arbete och skapandets glädje.

Läs mer
Plats

Umeå

Datum

10 september, 2018

Unfunky UFO - Performance workshop

med Seke Chimuntengwende & Alexandrina Hemsley (UK)

Dans-, skriv- och diskussionsövningar som undersöker potentialen inya, alternativa framtidsscenarier och parallella verkligheter och för upp personliga berättelser (kroppsligt, symboliskt eller muntligt) till ytan. Workshopen är på engelska.

Läs mer
Plats

Luleå

Datum

2 september, 2018

Den uttrycksfulla skådespelarrösten

med Anita Heikkilä Einarsson

En dags intensiv workshop med fokus på röstteknik, röstvård och hur skådespelare kan arbeta med text i bunden form.

Läs mer
Plats

Umeå

Datum

5 september, 2018

Den uttrycksfulla skådespelarrösten

med Anita Heikkilä Einarsson

En dags intensiv workshop med fokus på röstteknik, röstvård och hur skådespelare kan arbeta med text i bunden form.

Läs mer
Plats

Stockholm

Datum

27 augusti – 5 september, 2018

Sånggestaltning

med Pia Olby

På förmiddagarna arbetar gruppen med uppvärmning och andningsövningar, på eftermiddagen sjunger varje deltagare individuellt inför de andra.

Läs mer
Plats

Malmö

Datum

7 juni – 12 juni, 2018

Sånggestaltning

med Pia Olby

Genom röst- och sångövningar utvecklar deltagarna sin vokala- och musikaliska förmåga och utmanar sig själva. På förmiddagarna arbetar gruppen med uppvärmning och övningar, på eftermiddagen sjunger varje deltagare individuellt inför varandra.

Läs mer
Plats

Stockholm

Datum

4 juni – 20 juni, 2018

Filmskådespeleri

med Lisa Siwe

Genom många korta övningar och mycket tid framför kameran för varje deltagare blir kursen ett tillfälle att tillägna sig större självförtroende inför att arbeta som skådespelare framför kameran.

Läs mer
Plats

Stockholm

Datum

18 maj, 2018

Gaga drop-in morgonträning för skådespelare

med Emma Rozgoni

Passa på att värma upp kropp och själ inför dagens arbete! Vi kör tisdagar och fredagar t.o.m. 18 maj. Träningen är öppen för frilansande skådespelare. OBS!! Ingen föranmälan.

Läs mer
Plats

Stockholm

Datum

28 maj – 31 maj, 2018

Workshop with Masks and Obsessional beings (Buffon)

med Mariana Araoz

"In this workshop we’ll approach different mask techniques and the body dramaturgy. Mask is a vector of our emotions and creativity. It allows actors to discover or rediscover new ways of expressions. It demands sincerity and truth through amplification. The Body masks will be created by Sylvie Berthou along with the participants." - Mariana Araoz

Läs mer
Plats

Göteborg

Datum

21 maj – 25 maj, 2018

Kurs i filmskådespeleri

med Lisa Olin

Under en vecka i maj håller regissören Lisa Ohlin kurs i filmskådespeleri och skådespelarteknik framför kameran för professionella skådespelare.

Läs mer
Plats

Göteborg

Datum

23 april, 2018

#vadhändernu? En dag om verktyg för ett jämställt arbetsliv

Flera av #metoo-uppropen berör scenkonst, musik, film och tv. Men vad händer nu och hur går vi vidare? Vi bjuder in till en heldag med föreläsare och panelsamtal kring frågor om vad sexuella trakasserier är, rättigheter och skyldigheter när det händer och vad som krävs för nolltolerans och att bryta tystnadskulturen på arbetsplatser.

Läs mer
Plats

Stockholm

Datum

2 maj – 9 maj, 2018

Skådespelaren i gestaltningsögonblicket

med Anna Pettersson

Hur kommunicerar regissör och skådespelare med varandra under repetitionerna? Hur påverkar underförstådda normer, traditioner och värderingar repetitioner och föreställningar? Om det här är frågor som intresserar dig och som du vill arbeta praktiskt med tillsammans med andra skådespelare och regissören Anna Pettersson så är det här kursen för dig.

Läs mer
Plats

Luleå

Datum

16 april – 18 april, 2018

Neutralmask och clown

med Per Sörberg

Clownen har ingen historia och heller ingen framtid. Den är här och nu och aldrig mer. Den är naiv och direkt i impulsen. Den visar mer än den döljer.

Läs mer
Plats

Stockholm

Datum

9 mars – 13 mars, 2018

Dansteater, kropp och kommunikation

med Birgitta Egerbladh

Workshopen är ett tillfälle för skådespelare att på ett intuitivt sätt undersöka och utveckla sin medvetenhet om relationen mellan kropp och text.

Läs mer
Plats

Stockholm

Datum

20 mars – 23 mars, 2018

Börja steppa!

med Mattias Lundmark

Förvänta er mycket energi och genuin entusiasm till ett fyrverkeri av ny inspiration! – säger Mattias Lundmark som leder kursen

Läs mer
Plats

Stockholm

Datum

12 februari – 15 februari, 2018

Master Class

med Kirk Baltz (US)

The master class is rooted in taking risks in a safe and supportive environment. You'll be working with a combination of Meisner and Method based work: exercises, monologues and scene study. The aim is to better take advantage of the work you already do and strengthen you as an actor.

Läs mer
Plats

Stockholm

Datum

22 januari – 6 februari, 2018

Radioteater

med Ludvig Josephson

Kursen innehåller både kortare övningar med texter i olika genrer och inspelning av tre specialskrivna radiopjäser á cirka 20 minuter. I studion får du prova hur olika uppställningar, rekvisita, effekter osv. påverkar och i vissa fall är avgörande för lyssnarens förståelse av dramat.

Läs mer
Plats

Huddinge

Datum

17 januari – 19 januari, 2018

Genus, jämlikhet, gestaltning

med Pelle Hanaeus

Hur kan höstens feministiska upprop, t. ex. #tystnadtagning, bli en positiv kraft i arbetet med att skapa en bättre, jämställd arbetsmiljö? Workshopens syfte är att genom samtal och arbete på golvet öka kunskapen om hur genus och hierarkier påverkar oss och hur vi kan arbeta med det på scenen.

Läs mer
Plats

Malmö

Datum

15 januari – 19 januari, 2018

Dans, rörelse, koreografi för skådespelare

med Lidia Wos

Workshopen ger deltagarna inblick i och förståelse för hur rörelser och olika kroppsuttryck i kombination med text kan skapa ett starkare sceniskt uttryck.

Läs mer