MÖTE MED KOREOGRAF – MALMÖ

med Tove Sahlin

Foto: Jannica Honey

Tove Sahlins dans och rörelseworkshop innehåller vissa delar performance träning. Den riktar sig till alla scenkonstnärer inom teater-, dans- och mimområdet som vill utmana sig att improvisera utifrån enkla principer, där Tove regisserar olika förhållningssätt. Genom hennes improvisationstekniska instruktioner och improvisation kan du hitta sceniskt material och inspiration.

Bakgrund: Föreställningen NÄRHETEN/Riksteatern, som Tove regisserar och koreograferar, turnerar över Sverige 10/9-13/10 och har ett turnéstopp i Domkyrkan Lund den 4 oktober kl. 19.00. Scenkonstnärer som bor i området kan komma på en halvdagsworkshop arrangerad av Dansalliansen, Teateralliansen och Danscentrum Syd i samverkan med Riksteatern med koreografen Tove Sahlin dagen därpå d.v.s. 5 oktober.

Tove Sahlin: Gick mimutbildningen 1998-2001 men är också "uppfostrad" i dansimprovisation i Berlin och San Fransisco där scenkonstutrycken inte ligger långt ifrån varandra. "Performers " är ett uttryck Tove tycker om; om vad man performar, vilket koncept föreställningen har och inte vilken skolning en har. De senaste åren har Tove, utöver att hon drivit Shake it Collaborations, arbetat två år på Riksteatern med produktionerna Helheten -19 (regissör och koreograf) och Närheten -20 (koreograf) och ett år på Dramaten med Den yttersta minuten -21 (koreograf) och Liv, Död, Sex, Pop -21 (regissör och koreograf). Hösten 2022 åker hon på turné med Riks med den covidinställda föreställningen Närheten

I den här workshopen vill Tove samla artister över generations- och genregränser i guidad improvisation, där dagen börjar med egen uppvärmning med det egna rörelsespråket för att sedan öppnar upp för gruppimprovisationer och kompositioner. Workshopen avslutas med fika och samtal.

Antal platser: Workshopen genomförs om minst 6 personer söker/uppfyller kriterierna.

Plats

Malmö

Datum

Onsdag 5 oktober

Sista ansökningsdag var 2022-10-04.