SketchUp fortsättning + Lay Out grunder

med Joachim von Rost

Upplägg
Kursen är utformad som ett fördjupningstillfälle för dig som redan har gått en av TeaterAlliansens kurser i SketchUp eller besitter motsvarande erfarenhet.

Under kursdagen repeteras funktioner och verktyg från grundkursen anpassat efter deltagarnas önskemål med fokus på deltagarnas egna projekt. Vi övar på att färdigställa presentationer i SketchUp, samt lär oss enkel hantering av LayOut i presentation med PDF.

Från kursen får deltagarna även med sig en LayOut mall som kan användas för presentationer för uppdragsgivare.

 

Förkunskaper

För dig som redan har gått en av TeaterAlliansens grundkurser i SketchUp. Kursen ges exklusivt för yrkesverksamma scenografer och kostymdesigners.

 

Utrustning

Till kurstillfället behöver du ta med egen laptop, gaming -mus, samt installerad SketchUp programvara.

 

Kostnad

Kursen är kostnadsfri för deltagare (Programvara SketchUp Pro ingår ej, se tekniska krav), men vid sen avbokning eller uteblivet deltagande utgår en avgift på 1000 kr. När du tackar ja till en kursplats förbinder du dig att delta vid samtliga kurstillfällen. Kursen är avgiftsfri, MEN om du tackat JA till en plats och avbokar efter sista angivna avbokningsdag utgår en avgift på 1000 kr.

 

Antagning/Urval

Deltagarurval görs av TeaterAlliansen i samråd med kursledaren ihop en deltagargrupp med reserver. Kursen ges i samarbete med Fackförbundet Scen & Film, därför kommer förbundets medlemmar att prioriteras i urvalet. Ange i ansökan om du är medlem i Fackförbundet Scen & Film. Alla sökande får information om de blivit antagna till kursen via mail senast den 14/9.

Antal platser: 4

 

Om kursledaren:

Joachim von Rost driver SKP Expert som tar uppdrag inom 3D visualisering och 2D ritningar med Sketchup och V-ray för att presentera idéer och miljöer som bilder, film, AR och VR. SKP Expert håller även kurser, samt utvecklar plug-ins.

Plats

STOCKHOLM; TeaterAlliansens kurslokal, Kvarnholmsvägen 56, 131 31 Nacka

Datum

4 oktober, 1 kursdag
kl 9.00-16.30

Sista ansökningsdag var 2022-09-11.