Bara börja! Inspirationskurs för skådespelare i att skriva

med Paula McManus

Foto: ung scen/öst

Har du suttit där med ett tomt dokument framför dig utan att få ned ens en halv A4? Får du prestationsångest utan att ens ha börjat? Är du skådespelare som drömmer om att få skriva själv? Det handlar om att våga. Och bara börja!

Kursen görs i samarbete med Kulturakademin. Fysiska träffar i Göteborg samt några tillfällen online.

Som skådespelare har du en massa kunskap från golvet. Du kan dramaturgi. Du vet hur en berättelse kan berättas. Du har spelat en rad olika karaktärer. Du har en massa idéer. Du har timmar av praktisk erfarenhet som du skulle kunna använda i ditt skrivande.

Under kursen jobbar gruppen med att improvisera och skriva om vartannat. Ambitionen är att inte värdera utan låta texten komma, hur den än låter och ser ut. Deltagarna tar hjälp av varandra genom att improvisera kring texten och karaktärerna. Det blir ett skapande och skissande som tar ut svängarna. Det ska inte bli bra på en gång utan det handlar om att hitta något att bygga vidare på. Som kan bli nåt.

Kursens syfte och mål är att du ska våga börja skriva, våga lita till din egen ton och din egen stil. Och att hitta fram till ett flöde utan prestation och med stor lust.

Nivå: Kursen är på bas/medelnivå. Träffarna sker delvis online via Zoom, delvis i lokal i Göteborg.

Paula McManus har arbetat som skådespelare i drygt 25 år. Hon började i den fria gruppen Svea Dräng och var därefter en kort tid på Stockholms Improvisationsteater, där hon förälskade sig i improvisationsteaterns grundtankar. Efter att ha jobbat som programledare för Bullen 1996-1997 hamnade hon på Stockholms Stadsteater i föreställningen Doktor Kokos Kärlekslaboratorium. Det var också där hon skrev sin allra första dramatiska text. Till dags dato har hon skrivit ett 15-tal pjäser samt material för radio och tv. Hennes ingång till skrivandet är temat, publiken och att skriva för skådespelare.

Ansök senast 9 oktober HÄR!

Plats

Göteborg samt online

Datum

Söndag och måndag 23 och 24 oktober kl. 10-17, Esperantoscenen i Göteborg
Fredag 28 oktober kl. 9-12, online via Zoom
Torsdag 10 november kl. 9-12, online via Zoom
Torsdag 17 november kl. 9-12, online via Zoom
Söndag och måndag 4 och 5 december kl. 10-17, Esperantoscenen i Göteborg