Daglig träning GAGA, Yin Yoga, Mim

Nu börjar vi med vårens dagliga träning.

Följande regler gäller för morgonträningen på House of Shapes, Hornsgatan 103 i Stockholm:

Kom till träningen enbart om du känner dig helt frisk.
I lokalen (studio 2) får det med rådande restriktioner  vara max 12 personer exkl kursledaren.
Föranmälan krävs för att vara garanterad plats, men också för att vi ska kunna nå dig om vi behöver ställa in/förändra passet. Eftersom platsantalet just nu är kraftigt begränsat ber vi dig avboka platsen om du får förhinder så att någon annan kan få chansen att träna. Det finns möjlighet att tvätta händer och det finns handsprit på många ställen i lokalen. Byt gärna om hemma om du har möjlighet.
OBS! Kom till lokalen/pricka av dig i receptionen senast 10 minuter innan passet börjar. Därefter släpps din bokning till ev. drop-in. Drop-in är just nu endast möjligt om någon som bokat plats inte dyker upp eller om passet inte är fullbokat.

Behöver du komma i kontakt med receptionen på House of Shapes nås de på: 08-6694070

MÅNDAG
ONLINE: 16.00-16.30 GAGA People. Anmäl dig HÄR.

TISDAG
MALMÖ: 08.30-09.30 GAGA People, Danscentrum. Återkommer senare i vår.

STOCKHOLM: 08.30-09.30 GAGA People med Emma Rozgoni, House of Shapes. Anmäl dig HÄR

ONLINE: 16.00-17.30 Yin Yoga. Startar 1/2. 

ONSDAG
ONLINE: 08.30-09.15 Mimträning i samarbete med Mimplattformen. Startar 2/2.

STOCKHOLM: 08.30-10.00 Varierande pass, House of Shapes/Stockholm.
Vecka 5 & 6 (2 & 9 feb) Rytm med Peter Lagergren. Anmäl dig HÄR!

TORSDAG
STOCKHOLM: 08.30-09.30 GAGA People, House of Shapes/Stockholm. Anmäl dig HÄR

FREDAG
ONLINE: 09.15-10.00 GAGA Dancers med Dansalliansen i samverkan med IlDance. Anmäl dig HÄR

*

GAGA People: är det rörelsespråk som utvecklats av Ohad Naharin under många år, parallellt med hans arbete som koreograf och konstnärlig ledare (1990-2018) av Batsheva Dance Company. Gaga ger en ram för att upptäcka och stärka kroppen med flexibilitet, uthållighet, smidighet och koordination och samtidigt stimulera alla sinnena och fantasin. Passet kräver inga förkunskaper och anpassas efter gruppen som närvarar. Emma Rozgoni håller i onlinepass och träningen i Stockholm. Hon är utbildad dansare vid Kunsthögskolan i Oslo, idag med sin bas i Stockholm.  Certifierad lärare i Gaga sedan 2012. Kari Vig Petersen leder passen i Malmö. Hon är dansare och danslärare och bor samt arbetar i Köpenhamn.  Certifierad lärare i Gaga sedan 2019.

Yin yoga: är en lugn yoga som ökar kroppens rörelseförmåga genom att man vilar i olika sittande eller liggande ställningar under en längre tid. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yin yogan dina muskler slappna av helt och du kommer därför åt kroppens stelhet på djupet och fyller den med ny energi. I passet förekommer andningsövningar och meditation för att hjälpa kroppen och sinnet att slappna av ytterligare. Linn Henriksson Strååt är utbildad yin yogalärare, men är också frilansande scenograf och kostymdesigner utbildad vid Stockholms Dramatiska Högskola.
Förberedelse:
  För att delta behöver du en yogamatta (eller liknande underlag), yogabolster eller lite större kuddar typ soffkuddar, några mindre kuddar och en eller flera filtar.

 

Rytm: leds av Peter Lagergren som är dansare och slagverkare och är utbildad på Operans balettelevskola och Danshögskolan i Stockholm. Han har arbetat som dansare och musiker i 35 år och har undervisat parallellt under hela karriären främst i balett, stepp samt bodypercussion.

"Det är kärleken till rytmer som driver mig till att dansa. På mina klasser gör vi bodypercussion (kroppstrummor) som hjälper till att få koll på både rytmer och kropp."