Immersiv teater

med Anna Mannerheim

Anna Mannerheim. Foto Sophia Hogman

OBS! Ansökningstiden har passerats, men det finns eventuellt EN reservplats ledig. Kontakta TeaterAlliansen direkt om du är intresserad på: lisbeth.pettersson@teateralliansen.se eller 0729 71 26 13.

Kursbeskrivning:
När publiken är med på/i scenen - skådespelarens arbete i omslutande/immersiv teater. Vad kräver det? Vad bör man tänka på? Tänka annorlunda om? Hur gör man?

Under det senaste dryga decenniet har den immersiva teatern fullkomligt exploderat i ett internationellt perspektiv, den har utvecklats och växt och drar en ny publik till teatern. Även i Sverige har den immersiva teatern börjat synas mer. Bli en dåre, Satans demokrati, Barnens underjordiska scen, Ögat, Skogen är några svenska exempel på omslutande scenkonst. Punchdrunk är den mest kända internationella gruppen, med föreställningar i London , New York och Shanghai.

Gemensamt för den immersiva teatern är att publiken omges av föreställningen, de får kliva in i föreställningens värld och röra sig runt i den. Något som påverkar skådespelarens arbete.

Under fem kursdagar får du möjlighet att praktiskt arbeta med immersiv teater och lära dig mer om vad begreppet innebär. Kursen startar med en inledande föreläsning och därefter övningar i olika miljöer.

Anna Mannerheim arbetar som regissör, dramatiker och skådespelare. Hon håller också workshops har bl.a. undervisat i immersiv teater och kollektivt skapande på Stockholms konstnärliga högskola. Hon har en konstnärlig master i teater på  Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet och är utbildad skådespelare vid Teaterhögskolan i Göteborg. Omslutande verk hon arbetat med är t.ex. Satans demokrati och Medearum. I höst regisserar hon en ny immersiv föreställning för skolan på Temporarity. Läs mer HÄR!

Antal deltagare: 7-12 (beroende på rådande rekommendationer)

Plats

Stockholm

Datum

To-fre 17-18 juni Stockholm
mån-ons 21-23 juni Gäddviken, Nacka

Sista ansökningsdag var 2021-06-15.