Grundläggande datakunskap

med Eva Vallin

Laptop med post-it, Pixabay

Tycker du att det är jobbigt och helst undviker att öppna din dator eller iPad? Är du osäker på hur du ska skapa ett dokument eller hitta ett som du sparat tidigare eftersom du inte vet var på datorn saker sparas? Vet du inte hur du ska emot och ladda upp bilder eller var du ska börja när vi ber dig gå in och uppdatera din profilsida? Då är det här en dag för dig!

Syftet  är att ge dig grundförståelse för din dator och självförtroende att hantera den inom de områden du behöver och vill använda den. Tekniken ska hjälpa dig och spara energi, inte ta din energi. Du tar med din egen dator eller iPad och vi går igenom allmänna grundläggande funktioner (skapa dokument, klippa, klistra, spara, ladda ner bilder osv) och tränar på dem tills du känner dig säker.

Under kursen passar vi också på att logga in på TeaterAlliansens intranät och gå igenom var du hittar information, anmäler tjänstledighet och uppdaterar profilsidan. Deltagare max 6 personer.

Skriv kort i meddelandefältet din ansökan hur du använder datorn i dag och vad du skulle vilja kunna göra med lätthet.

Eva Vallin arbetar sedan många år med kommunikationsfrågor inom flera branscher och håller bl a regelbundet kurser i hur man bygger sin egen hemsida för TeaterAlliansen.

Plats

Stockholm

Datum

16 december 2019

Sista ansökningsdag var 2019-11-25.