Introduktionspass i Viewpoints

med Anne Jonsson

TeaterAlliansens kompetensutveckling

En föreställning skapad med hjälp av viewpoints.

TeaterAlliansen och Dansalliansen erbjuder introduktionspass i Viewpoints  för professionella skådespelare och dansare

Improvisationsmetoden Viewpoints bygger på nio förhållningssätt till tid och rum och är ett sätt att skapa utifrån gemensamt fysiskt arbete med tidsmässiga och rumsliga fokus. Genom improvisationer utifrån specifika förutsättningar agerar och reagerar du på de impulser du får. Metoden är skapad av Mary Overlie och Anne Bogart. Den används ofta för att bygga ensembler och skapa kompositionsmaterial till föreställningar, men även som en träning för aktören/artisten och nu tar vi det vidare till onlineträning.

Kursledare: Anne Jonsson är regissör som arbetar med rörelsebaserad scenkonst och är utbildad på Ecole de mime corporel dramatique i London, England och har tränat Viewpoints för Anne Bogart och SITI Company i NY, USA. Ann arbetar även som lärare i rörelsebaserad scenkonst och devising.

Om intresset är tillräckligt stort kommer vi efter introduktionspasset fortsätta med träning löpande på tisdagmornar.

Du ska vara uppvärmd innan passet och kommer därför erbjudas plats på GAGA innan Viewpoints d.vs. kl. 08.30-09.00, men föredrar du att värma upp på egen hand går det också utmärkt.

Anmälan till Viewpoints och eventuell uppvärmning: via doodlelänk HÄR där du uppger aktuell mejladress. Länk till passet mejlas ut samma dag.

Plats

Zoom (länk skickas ut till de anmälda/uttagna)

Datum

Introduktionspass
Tisdag 23/2
Torsdag 25/2