GAGA – godkänd föranmälan krävs

med Emma Rozgoni

TeaterAlliansen, kompetensutveckkling, skådespelare

Emma Rozgoni

GODKÄND FÖRANMÄLAN KRÄVS FÖR ATT DELTA PÅ TEATERALLIANSENS DAGLIGA TRÄNING I STOCKHOLM HÖSTEN 2023

TeaterAlliansen erbjuder kostnadsfria pass i GAGA till föranmälda yrkesverksamma professionella skådespelare d.v.s.

- aktivt arbetande skådespelare som gått ut från någon av landets teaterhögskola
- och/eller har minst 5 års erfarenhet från professionell teater (arbetsgivare med kollektivavtal).

För att ta del av den kostnadsfria träningen behöver du föranmäla dig och få beviljat att delta i träningen i höst.

Gör så här:
Skicka in en intresseanmälan
OM du uppfyller kriterierna ovan anmäl dig med CV till TeaterAlliansen senast den 31 augusti. Du får besked under vecka 36 huruvida du är behörig att ta del av passen.

OBS! OM du är tillsvidareanställd på någon teater eller annan konstnärlig verksamhet är det din arbetsgivare som ska stå för din kompetensutveckling. Anmäl vilken arbetsgivare/kontaktperson du har vid anmälan så tar vi kontakt.

Legitimera dig vid träning
Får du godkänt av TeaterAlliansen på att träna i höst är du varmt välkommen på den löpande träningen utan föranmälan, men du legitimerar dig i receptionen på House of Shapes.
OBS! Står du inte på listan i receptionen alternativt inte kan legitimera dig kommer du inte få tillgång till träningen.

Uppdaterad lista. TeaterAlliansen kommer kunna ta emot anmälningar vid ytterligare ett tillfälle i höst, MEN ingen löpande anmälan eller godkännande i receptionen samma dag kommer erbjudas.

TeaterAlliansen uppgift är att möta den offentligt stödda scenkonstens behov av flexibilitet, trygghet och utveckling för frilansande skådespelare.

GAGA
Det rörelsespråk som är Gaga kommer ur tron på den helande, dynamiska och alltid förändrande kraft som finns i kroppens rörelse. Metoden utvecklades av Batsheva Dance Company´s konstnärliga ledare och koreograf Ohad Naharin. Gagan erbjuder ett ramverk för att upptäcka och stärka sin kropp, för att utmana sina invanda rörelsemönster och utforska de ändlösa möjligheterna genom att aktivera sinnena och fantasin.

Emma Rozgoni är uppvuxen i Sverige och utbildad dansare vid Konsthögskolan i Oslo, idag med sin bas i Stockholm. Efter många års utforskande i Gaga tekniken, med Ohad Naharin och Batsheva Dance Company, frilansande i Amsterdam och Israel, samt ett år vid Gaga Teacher Program, blev Emma certifierad lärare 2012. Emma undervisar i dans och rörelse för professionella dansare och skådespelare såväl som dans entusiaster med olika erfarenheter och bakgrunder samt leder kurser i Sverige och internationellt för kompanier, utbildningar, festivaler och öppna workshops. Hon har undervisat vid bland annat GöteborgsOperans Danskompani, Kungliga Baletten, Cullberg, Norrdans, Skånes Dansteater, Iceland University of the Arts, Dans- och Teateralliansen, m fl.. Emma är också initiativtagare och medskapare till Improvisations festivalen i Ytterjärna ‘Metamorphosis- Improvisation and Movement Research Festival.’

 

Plats

House of Shapes, Hornsgatan 103, Stockholm

Datum

tisdagar och torsdagar under hösten. Datum meddelas de som beviljas möjlighet till kostnadsfri träning.

Sista ansökningsdag var 2023-08-31.