Inkluderande metoder: öppet rep & besök på Moomsteatern

med Pelle Öhlund (konstnärlig ledare) och Sandra Johansson (verksamhetsledare)

Fotograf: Bodil Johansson

Fotograf: Lars Dareberg

Fotograf: Lars Dareberg

 

I samarbete med TeaterAlliansen välkomnar Moomsteatern dig som professionell scenkonstnär/scenkonstarbetare (regissör, koreograf och scenograf/kostymdesigner m.fl.) att under en heldag tillsammans med branschkollegor få inblick i Moomsteaterns unika verksamhet och konstnärliga metoder!

Under dagen kommer du få chans att möta Moomsteaterns skådespelare i daglig träning, följa med in i repetitionsrummet för den kommande föreställningen Under fullmånen i regi av Cecilia Milocco och Rikard Lekander och utbyta erfarenheter kring att arbeta professionellt med inkluderande scenkonst/blandade ensembler tillsammans med konstnärlig ledare Pelle Öhlund och övriga branschkollegor.

 

Innehåll:

10.00 - 11.15  Välkomna och introduktion till Moomsteaterns verksamhet, hitoria och vision med Sandra Johansson och Pelle Öhlund.

11.15 - 11.30   Fika med ensemblen

11.30 - 12.00 Daglig träning med ensemblen (medtag oömma kläder)

12.00 - 13.00 Lunch

13.00 - 14.45 Öppen repetition av Under fullmånen, regi Cecilia Milocco och Rikard Lekander.

14.45 - 15.00 Paus

15.00 - 16.30 Samtal med Pelle Öhlund om erfarenheter och metoder.

16.30 Dagen avslutas

 

Moomsteatern i Malmö är en fri professionell teater som heltidsanställer skådespelare med intellektuella funktionsvariationer på samma villkor som professionella skådespelare utan funktionsvariationer. Moomsteatern vill använda teatern för att utmana människors sätt att tänka och för att ge publiken en riktigt unik upplevelse, genom att göra engagerande scenkonst av hög konstnärlig kvalité. De brinner för att förändra tankar om stereotyper och vem som kan gestalta vad, och att utmana teaterbranschens sätt att resonera kring representation och vem som får ta plats på scenen.

 

Pelle Öhlund är sedan 2020 konstnärlig ledare på Moomsteatern och har innan dess arbetat till och från på teatern sedan 2007, både som skådespelare, regissör och dramatiker.

 

Sandra Johansson är verksamhetsledare på Moomsteatern sedan 2018, men har innan dess arbetat som producent på teatern sedan 2006.

 

Kostnadsfritt för dig som professionell scenkonstnär/scenkonstarbetare, regissör, koreograf och scenograf/kostymdesigner

 

Anmälan sker via formuläret. Besked om du fått en plats  ges senast den 15 februari.

Max 12 platser.

Plats

Moomsteatern; Olof Palmes plats 1, Malmö

Datum

20 februari (måndag)

Sista ansökningsdag var 2023-02-18.