Rörelseworkshop i scenkonstens hantverk och poesi

med Michael Norlind

Bilder från Michael Norlinds workshop våren 2023.

Esperantoscenen, Göteborg. Våren 2023

Vad händer om vi, snarare än att utgå från en idé, uppmärksammar och förhåller oss till det som är, uppstår och blir i stunden? Om vi går via kroppen?

Målet är att du efteråt ska ha fått:

Ökad lyhördhet för dina egna och andras handlingar i ett rum
Uppleva att din sceniska handling blivit än mer konkret
Samt, inte minst, tillsammans med skådespelarkollegor haft härlig gemenskap i dagarna tre.

Michael Norlind är lektor i scenisk gestaltning/rörelse vid Högskolan för scen och musik, Göteborgs universitet och är en av de konstnärliga ledarna för Scenkonst Gerlesborg; https://scenkonstgerlesborg.squarespace.com/

Antal deltagare: 10-12

Förberedelse: Workshopen startar fysiskt utifrån var och ens förutsättningar - så kom i rörelsevänlig klädsel. Arbetet sker med fördel barfota.

Citat från tidigare kursdeltagare:

"Jag tyckte jättemycket om att jobba på golvet direkt och tillsammans med kollegor under ledning av Michael Norlind, som ju har ett helt unikt sätt att leda och vara med gruppen under arbetet. Det blev som en påminnelse om hur jag själv började utveckla mitt arbetssätt som skådespelare och hur viktigt det är att alltid vara fysiskt närvarande och hur det går att leka fram."

"Tack för denna workshop! Den gav mig nytt syre och längtan till mer
Att få påminna mig om och befinna mig i de mest fundamentala ingångarna till en scenisk närvaro, ett sceniskt samspel. En workshop som kan tyckas vara "flummig" men jag vågar påstå att vi alla i rummet förstår vad vi var ute efter och letar efter. Vi letar efter det där som inte kan förklaras med ord. De där ögonblicken då magi uppstår"

"Lyhört och engagerat ledde Michael workshopen, och skapade en varm och lekfull atmosfär för deltagarna. Jag kom i kontakt med min kropp, min lyssning ökade, både inåt och i rummet, och jag kände stor närvaro tillsammans med gruppen. Väldigt skönt att låta kroppen, och inte huvudet, leda arbetet. Så bra!"

"Stämningen i rummet blev snabbt väldigt öppen och tillåtande utan annat krav på prestation än att samspela och hela tiden ha medvetande om de andra deltagarna. Gav definitiv mersmak!"

Plats

Malmö, Bergsgatan 29

Datum

16-18 september (lördag-måndag)

Sista ansökningsdag var 2023-09-03.