Aktuella kurser, workshops och seminarier

TeaterAlliansen, kompetensutveckling, skådespelare

TeaterAlliansen planerar att genomföra de kurser och workshops som nu går att ansöka till. Vi kommer självklart att följa de riktlinjer som råder. Om du redan ansökt till någon aktuell kurs eller workshop ligger din ansökan kvar. Skulle läget förändras och vi blir tvungna att ställa in eller skjuta fram aktiviteter får alla som ansökt besked per mejl. Information kommer också att publiceras löpande på vår Facebooksida.

Du som är professionell, frilansande skådespelare, med högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet, kan ansöka till TeaterAlliansens kompetensutveckling. Är du inte anställd av TeaterAlliansen bifogar du ditt cv med varje ansökan.

TeaterAlliansens kurser, workshops och seminarier är kostnadsfria för frilansande skådespelare. Är du tillsvidareanställd på en teater och deltar i vår kompetensutveckling debiteras din arbetsgivare en deltagaravgift.

Kolla att du får en bekräftelse på din ansökan till den e-postadress du angivit. Besked om antagning skickas till alla sökande 10–14 dagar före kursstart.

Om antalet behöriga sökande är större än antalet platser gör TeaterAlliansen, tillsammans med kursledaren, ett urval bland de sökande.

TeaterAlliansens kurser, workshops och seminarier kan komma att dokumenteras i bild och/eller ljud i marknadsföringssyfte.

Har du frågor är du välkommen att mejla lisbeth.pettersson@teateralliansen.se.

Plats

Ccap, Körsbärsvägen 9 nb. Stockholm

Datum

Tisdagar och torsdagar från 25 augusti till 3 december.
INGEN TRÄNING VECKA 44.

Ansök senast

3 december

Gaga morgonträning för skådespelare december 2020 i digital form

med Emma Rozgoni

TeaterAlliansen ställer in GAGA-träningen på Ccap tom 19/11 pga Folkhälsomyndighetens allmänna råd för Stockholm. Prova att träna utomhus i Vitabergsparken vecka 46. Föranmälan krävs.

Läs mer och ansök
Plats

Malmö

Datum

2-5 februari 2021

Ansök senast

14 januari

Mask and puppet technique

med Mariana Araoz

During this course you will improvise a story with the characters you created; all the participants will be involved in a Theatre creation with Mariana Araoz.

Läs mer och ansök
Plats

Malmö

Datum

27-29 januari 2021

Ansök senast

14 januari

DRAG - for Kings and Queens

med Helena Engberg Tunström & Paulina Göth

Workshopen vänder sig till dig, oavsett könsidentitet, som vill utforska nya uttryck inom skådespeleri och gestaltning och är intresserad av eller nyfiken på genus och normkritik.

Läs mer och ansök
Plats

Stockholm, Reaktorhallen R1, KTH. Drottning Kristinas väg 51

Datum

Söndagen den 6 december

Sista ansökningsdag har passerat.

Kafkas Arkiv - INSTÄLLD föreställning och introduktion till Motion Capture

med Henrik Bäckbro, Filip Alexanderson, Simon Alexanderson m.fl

Tillsammans ser vi föreställningen Kafkas Arkiv, där skådespelarna med hjälp av avancerad teknik som Virtual Reality, realtidsanimationer och Motion Capture får samsas med tecknade avatarer i detta märkliga universum. Efter föreställningen får vi en föreläsning och avslutningsvis får alla som vill möjlighet att själv prova tekniken.

Läs mer

Vill du få information från TeaterAlliansen?