Aktuella kurser, workshops och seminarier

COVID -19

TeaterAlliansens förhoppning är att kompetensutvecklingen under våren 2022 ska kunna genomföras som planerat. Vi följer rådande restriktioner och rekommendationer och anpassar upplägg samt deltagarantal för att minska risken för smittspridning, men aktiviteter kan behöva ställas om eller ställas in med kort varsel. Vi uppmanar våra medarbetare, ledare och deltagare att stanna hemma vid minsta symtom och att ta ansvar för att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att skydda sig själv och andra från smittspridning. Läs mer om vad som gäller under respektive aktivitet.

Du som är professionell, frilansande skådespelare, med högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet, kan ansöka till TeaterAlliansens kompetensutveckling. Är du inte anställd av TeaterAlliansen bifogar du ditt cv med varje ansökan.

TeaterAlliansens kurser, workshops och seminarier är kostnadsfria för frilansande skådespelare. Är du tillsvidareanställd på en teater och deltar i vår kompetensutveckling debiteras din arbetsgivare en deltagaravgift.

Kolla att du får en bekräftelse på din ansökan till den e-postadress du angivit. Besked om antagning skickas till alla sökande 10–14 dagar före kursstart.

Om antalet behöriga sökande är större än antalet platser gör TeaterAlliansen, tillsammans med kursledaren, ett urval bland de sökande.

TeaterAlliansens kurser, workshops och seminarier kan komma att dokumenteras i bild och/eller ljud i marknadsföringssyfte.

Har du frågor är du välkommen att mejla lisbeth.pettersson@teateralliansen.se.

Ansök senast

18 januari

Ljudboksinläsning

med Visuellt Ljud

Kursen vänder sig till skådespelare som vill öka sin kunskap om vad det innebär att arbeta med inläsning av ljudböcker och praktiskt pröva gestaltningsmöjligheter framför mikrofonen.

Läs mer och ansök
Plats

TeaterAlliansens kurslokal, Kvarnholmsvägen 56, Nacka

Datum

14-18 februari (måndag-fredag)

Ansök senast

25 januari

Skådespeleri i TV-serier

med Elisabet Sevholt

Åter en chans att få arbeta med scener i olika tv-seriegenrer och djupdyka i några av dem under handledning av Elisabet Sevholt.

Läs mer och ansök
Plats

TeaterAllliansens kurslokal, Kvarnholmsvägen 56, Nacka

Datum

25-27 januari (tisdag-torsdag)

Sista ansökningsdag har passerat.

Strukturen i storytelling 25-27 jan

med Kurt Öberg

I föreläsningsform lär du dig att strukturera din berättelse på ett professionellt sätt - hur du får innehåll och form att länkas samman och hur du får storyn att vara psykologiskt trovärdig.

Läs mer

Vill du få information från TeaterAlliansen?