Aktuella kurser, workshops och seminarier för dig som är professionell skådespelare

Relevant, utvecklande och lustfylld kompetensutveckling

Vem kan ansöka?

Du som är yrkesverksam, frilansande skådespelare, med högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet, kan ansöka till TeaterAlliansens kompetensutveckling. Är du inte anställd av TeaterAlliansen bifogar du ditt cv med varje ansökan.

Om antalet behöriga sökande är större än antalet platser gör TeaterAlliansen, tillsammans med kursledaren, ett urval bland de sökande.

TeaterAlliansens kurser, workshops och seminarier är kostnadsfria för frilansande skådespelare. Är du tillsvidareanställd på en teater och, i mån av plats, deltar i vår kompetensutveckling debiteras din arbetsgivare en deltagaravgift.

Kolla att du får ett bekräftelse på din ansökan till den e-postadress du angivit. Besked om antagning skickas till alla sökande 10–14 dagar före kursstart.

Har du frågor eller förslag på kursinnehåll eller pedagoger är du välkommen att mejla saara.printzwerner@teateralliansen.se.

Vill du få information från TeaterAlliansen?

Plats: TeaterAlliansen, Nacka

Datum: 14-16 januari

Ansök senast: 2020-01-01

Self Tape International

med Thomas Chaaning

Hur gör du din egen self tape? Vad är viktigt att ta hänsyn till? Finns det något som fungerar bättre eller sämre? Och vad för utrustning kan du använda? En tredagarskurs för professionella skådespelare som vill bli bättre på att nå ut till en internationell marknad. Målet med kursen är att du ska lära dig hur du gör din egen Self tape på bästa sätt.

Läs mer och ansök

Plats: Stockholm, plats meddelas senare

Datum: 13 januari 2020

Ansök senast: 2020-01-07

Trender och tendenser inom media - hur påverkar de skådespelare?

med Karin Stjärne - vd för Endemol Shine Nordics, Emma Janke - journalist och producent  av radio, podd etc och Rickard Källqvist – grundare och vd för Earselect,

TeaterAlliansen bjuder in frilansande skådespelare till en eftermiddag med föreläsningar av några av branschernas nyckelpersoner. De bjuder på sina kunskaper och framtidsspaningar om vad som händer inom tre viktiga områden och vart de är på väg.

Läs mer och ansök

Plats: Stockholm

Datum: 17-21 februari 2020

Ansök senast: 2020-01-26

Master Class

med Kirk Baltz (US)

We're proud to anounce that Kirk Baltz will be coming back to conduct his exclusive Master Class for professional actors looking for a tune up in Stockholm in 2020.

Läs mer och ansök

Plats: Valfri

Datum: 10-20 februari

Ansök senast: 2020-02-04

Self Tape Online

med Moa Olsson

Syftet med kursen är att du ska få lära dig hur du på ett enkelt sätt gör ett self tape. Du kommer att få en hel del konkreta tips om hur du förhåller dig till kameran och vad castaren/rollsättaren tittar efter.

Läs mer och ansök