Aktuella kurser, workshops och seminarier för dig som är professionell skådespelare

Relevant, utvecklande och lustfylld kompetensutveckling

Vem kan ansöka?

Du som är yrkesverksam, frilansande skådespelare, med högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet, kan ansöka till TeaterAlliansens kompetensutveckling. Är du inte anställd av TeaterAlliansen bifogar du ditt cv med varje ansökan.

Om antalet behöriga sökande är större än antalet platser gör TeaterAlliansen, tillsammans med kursledaren, ett urval bland de sökande.

TeaterAlliansens kurser, workshops och seminarier är kostnadsfria för frilansande skådespelare. Är du tillsvidareanställd på en teater och, i mån av plats, deltar i vår kompetensutveckling debiteras din arbetsgivare en deltagaravgift.

Kolla att du får ett bekräftelse på din ansökan till den e-postadress du angivit. Besked om antagning skickas till alla sökande 10–14 dagar före kursstart.

Har du frågor eller förslag på kursinnehåll eller pedagoger är du välkommen att mejla saara.printzwerner@teateralliansen.se.

Vill du få information från TeaterAlliansen?

Plats: Valfri

Datum: 10-20 februari

Ansök senast: 2020-02-04

Self Tape Online

med Moa Olsson

Syftet med kursen är att du ska få lära dig hur du på ett enkelt sätt gör ett self tape. Du kommer att få en hel del konkreta tips om hur du förhåller dig till kameran och vad castaren/rollsättaren tittar efter.

Läs mer och ansök

Plats: Göteborg
Konferenslokalen
Södra Allégatan 1 B

Datum: 26 februari

Ansök senast: 2020-02-09

Marknadsföring i sociala medier

med Linda Björck

Syftet är att du som använder dig av en eller flera sociala medier som arbetsredskap, ska förbättra dina kunskaper om hur du kan arbeta mer effektivt för att nå ut med ditt budskap, stärka ditt varumärke eller öka din biljettförsäljning och få en större publik.

Läs mer och ansök

Plats: Göteborg

Datum: 30 mars-3 april

Ansök senast: 2020-03-05

Skådespeleri i tv-serier

med Elisabet Sevholt

Den här kursen syftar till att finslipa ditt skådespeleri för de krav som tv-serier ställer, korta scener och många avsnitt. Målet är att du efter kursens slut kan driva din gestaltning i varje enskild scen och samtidigt vara trogen din karaktärs resa genom säsongens alla avsnitt.

Läs mer och ansök