Aktuella kurser, workshops och seminarier

TeaterAlliansen, kompetensutveckling, skådespelare

TeaterAlliansen planerar att genomföra de kurser och workshops som nu går att ansöka till. Vi kommer självklart att följa de riktlinjer som råder. Om du redan ansökt till någon aktuell kurs eller workshop ligger din ansökan kvar. Skulle läget förändras och vi blir tvungna att ställa in eller skjuta fram aktiviteter får alla som ansökt besked per mejl. Information kommer också att publiceras löpande på vår Facebooksida.

Du som är professionell, frilansande skådespelare, med högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet, kan ansöka till TeaterAlliansens kompetensutveckling. Är du inte anställd av TeaterAlliansen bifogar du ditt cv med varje ansökan.

TeaterAlliansens kurser, workshops och seminarier är kostnadsfria för frilansande skådespelare. Är du tillsvidareanställd på en teater och deltar i vår kompetensutveckling debiteras din arbetsgivare en deltagaravgift.

Kolla att du får en bekräftelse på din ansökan till den e-postadress du angivit. Besked om antagning skickas till alla sökande 10–14 dagar före kursstart.

Om antalet behöriga sökande är större än antalet platser gör TeaterAlliansen, tillsammans med kursledaren, ett urval bland de sökande.

TeaterAlliansens kurser, workshops och seminarier kan komma att dokumenteras i bild och/eller ljud i marknadsföringssyfte.

Har du frågor är du välkommen att mejla lisbeth.pettersson@teateralliansen.se.

Plats

Stockholm, Ccap Körsbärsvägen 9nb, Stockholm

Datum

31 aug-4 september 2020

Ansök senast

16 augusti

Rörelse som språk/språk som rörelse

med Zoe Katsilerou & Eilon Morris

En workshop för skådespelare och dansare. Du kommer att arbeta med röst som ett sätt att etablera djupare kontakt med rörelse och använda rörelse och kroppsmedvetenhet för att göra dig medveten om din interna rytm samt språkets och textens underliggande rytm och musikalitet.

Läs mer och ansök
Plats

Stockholm, SDI Studios

Datum

13-14 och 20-21 september 2020

Ansök senast

23 augusti

Dubbning för film och tv

med Daniel Sjöberg

Under den här kursen får du lära dig hur du använder dig av ditt skådespeleri i det här specifika hantverket. Kursen kommer att innehålla både föreläsningar och praktiska tips för hur du gör för att komma ifråga för dubbroller.

Läs mer och ansök
Plats

Stockholm. Lokal meddelas senare.

Datum

Måndagen den 7 september

Ansök senast

3 september

Omvärldsspaning - trender och tendenser inom scenkonsten

med Karin Helander & Rebecca Örtman

Karin Helander och Rebecca Örtman (programledare för den populära Scenpodden) tar temperaturen på teatersverige. Går det att peka på trender och tendenser? I panelen sitter 3-4 initierade personer från fria grupper och institutionsteatrar.

Läs mer och ansök
Plats

Stockholm

Datum

Måndagen den 2 november till fredagen den 6 november.

Ansök senast

11 oktober

Ljudboksinläsning

med Visuellt Ljud

Kursen ger dig en inblick i den svenska ljudboksbranschen ur olika perspektiv. Du får också möjlighet att prova på inläsning och gestaltningsmöjligheter i inläsningsstudion.

Läs mer och ansök
Plats

Masthuggsteatern, Göteborg

Datum

16-20 november

Ansök senast

25 oktober

Viewpoints - teknik i kroppsimprovisation

med Anne Jonsson

I viewpoints ligger fokus på att lyssna på de andra kropparna på golvet och på rummet i stort. Genom improvisationer utifrån specifika förutsättningar agerar och reagerar du på de impulser du får. Dessa ligger sedan till grund för det fortsatta arbetet med det sceniska materialet.

Läs mer och ansök
Plats

Stockholm

Datum

9-13 november

Ansök senast

26 oktober

Casting workshop

med två Casting Directors

Under workshopen får du en inblick i hur Casting Directors jobbar och tänker kring projekt. Workshopen passar för dig som saknar eller har begränsad erfarenhet av att provfilma. Syftet är att du ska bli säkrare på vad en provfilmning innebär och att du kan mer avslappnad i situationen och visa dig från din bästa sida.

Läs mer och ansök
Plats

Ccap, Körsbärsvägen 9 nb. Stockholm

Datum

Tisdagar och torsdagar från 25 augusti till 3 december.
INGEN TRÄNING VECKA 44.

Ansök senast

3 december

Gaga drop-in morgonträning för skådespelare hösten 2020

med Emma Rozgoni

Passa på att värma upp kropp och själ inför dagens arbete. Alla jobbar på sin egen nivå till skön musik och i god, generös stämning. INGEN FÖRANMÄLAN KRÄVS.

Läs mer och ansök
Plats

Stockholm

Datum

19-22 augusti 2020 (onsdag-lördag)

Sista ansökningsdag har passerat.

Mod, kommunikation och presentation

med Imor Hermann

Genom enkla men konkreta presentationsövningar går vi igenom hur varje deltagare kan hitta adekvata sätt att förbereda sig på inför ett möte med en regissör, teaterchef, producent eller casting director.

Läs mer
Plats

Göteborg

Datum

12-16 oktober 2020

Sista ansökningsdag har passerat.

Skådespeleri i tv-serier

med Elisabet Sevholt

Kursen arrangeras i samarbete med Kulturakademin och är redan fullbelagd sedan den tidigare antagningen.

Läs mer

Vill du få information från TeaterAlliansen?