Aktuella kurser, workshops och seminarier

TeaterAlliansen, kompetensutveckling, skådespelare

TeaterAlliansen planerar att genomföra de kurser och workshops som nu går att ansöka till. Vi kommer självklart att följa de riktlinjer som råder. Om du redan ansökt till någon aktuell kurs eller workshop ligger din ansökan kvar. Skulle läget förändras och vi blir tvungna att ställa in eller skjuta fram aktiviteter får alla som ansökt besked per mejl. Information kommer också att publiceras löpande på vår Facebooksida.

Alla professionella frilansande skådespelare är välkomna att ansöka och delta kostnadsfritt i mån av utrymme. Läs mer.

Du som är professionell, frilansande skådespelare, med högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet, kan ansöka till TeaterAlliansens kompetensutveckling. Är du inte anställd av TeaterAlliansen bifogar du ditt cv med varje ansökan.

TeaterAlliansens kurser, workshops och seminarier är kostnadsfria för frilansande skådespelare. Är du tillsvidareanställd på en teater och deltar i vår kompetensutveckling debiteras din arbetsgivare en deltagaravgift.

Kolla att du får en bekräftelse på din ansökan till den e-postadress du angivit. Besked om antagning skickas till alla sökande 10–14 dagar före kursstart.

Om antalet behöriga sökande är större än antalet platser gör TeaterAlliansen, tillsammans med kursledaren, ett urval bland de sökande.

TeaterAlliansens kurser, workshops och seminarier kan komma att dokumenteras i bild och/eller ljud i marknadsföringssyfte.

Har du frågor är du välkommen att mejla saara.printzwerner@teateralliansen.se.

Plats

Stockholm, Ccap Körsbärsvägen 9nb, Stockholm

Datum

31 aug-4 september 2020

Ansök senast

16 augusti

Rörelse som språk/språk som rörelse - Nya datum!

med Zoe Katsilerou & Eilon Morris

En workshop för skådespelare och dansare. Du kommer att arbeta med röst som ett sätt att etablera djupare kontakt med rörelse och använda rörelse och kroppsmedvetenhet för att göra dig medveten om din interna rytm samt språkets och textens underliggande rytm och musikalitet.

Läs mer och ansök
Plats

Stockholm, SDI Studios

Datum

13-14 och 20-21 september 2020

Ansök senast

23 augusti

Dubbning för film och tv - Nya datum!

med Daniel Sjöberg

Under den här kursen får du lära dig hur du använder dig av ditt skådespeleri i det här specifika hantverket. Kursen kommer att innehålla både föreläsningar och praktiska tips för hur du gör för att komma ifråga för dubbroller.

Läs mer och ansök
Plats

Göteborg

Datum

12-16 oktober 2020

Ansök senast

27 september

Skådespeleri i tv-serier - Nya datum!

med Elisabet Sevholt

Finslipa ditt skådespeleri för de krav som tv-serier ställer, korta scener och många avsnitt. Målet är att du efter kursens slut kan driva din gestaltning i varje enskild scen och samtidigt vara trogen din karaktärs resa genom säsongens alla avsnitt.

Läs mer och ansök
Plats

Stockholm

Datum

15-18 juni

Sista ansökningsdag har passerat.

Gaga och gruppimprovisation

med Emma Rozgoni

Det blir ett tillfälle att genom kroppen och dansen undersöka, reflektera och uttrycka sig. Dagarna börjar med en timmes Gaga-klass och därefter fortsätter gruppen att arbeta med olika övningar och gruppimprovisationer.

Läs mer
Plats

Online

Datum

Halvdagar: 4/6, 5/6, 8/6, 9/6
Heldagar: 10/6, 11/6
Eget arbete: 12/6-16/6
Heldagar: 17/6, 18/6
Återkoppling: 17/8

Sista ansökningsdag har passerat.

Bara börja! Inspirationskurs i att skriva med Paula McManus

med Paula McManus

Som skådespelare har du en massa kunskap. Du kan dramaturgi. Du vet hur en berättelse kan berättas. Du har en massa idéer. Du har timmar av praktisk erfarenhet. Genom att släppa på självkritiken, skriva snabbt och tillsammans diskutera text och karaktärer jobbar deltagarna för att hitta fram till ett flöde med stor lust.

Läs mer
Plats

Kulturfyren, Stockholm

Datum

27-29 maj OCH 1-3 juni

Sista ansökningsdag har passerat.

Sånggestaltning

med Pia Olby

Under Pias trygga ledning får du möjlighet att arbeta med och utveckla sin egen vokala och musikaliska potential - och att utmana sig själva sångmässigt.

Läs mer

Vill du få information från TeaterAlliansen?