Radiodrama

med Eva Staaf & Frida Englund

TeaterAlliansen, kompetensutveckling, skådespelare

Foto: Bengt Wanselius

En kurs för dig som är nyfiken på att utforska radiomediet som uttrycksform. Vad är utmärkande för drama i radio? Vilka möjligheter har skådespelaren till gestaltning och hur skiljer sig gestaltningen från den på t.ex. teater, film och tv? Tillsammans med kursledarna Eva Staaf och Frida Englund lyssnar deltagarna på olika genrer av nutida radiodramatik, analyserar och diskuterar. Grunderna för hur skådespelarens röst och kropp förhåller sig till mikrofonen och rummet gås igenom i praktiska övningar. Under veckorna arbetar deltagarna med dialogscener i studion under förhållanden helt lika dem som vid professionella produktioner. Deltagarna får också i uppgift att under kursen skriva en kort monolog som regisseras och spelas in och som kan användas till röst- och arbetsprov i framtiden.

Eva Staaf är en av SR Radiodramas mest anlitade regissör. Hon har bland annat regisserat de två senaste årens adventskalendrar för SR och gjorde nyligen P3-serien Smittan, som har premiär den 30 oktober 20108.

Frida Englund är ljuddesigner på SR Radiodrama samt undervisar regelbundet på StDH. Senast har hon arbetat med serierna Cheferna och Parmiddagen för P1 och tweeni-serien Cringe för SR Drama för unga.

Plats

Stockholm

Datum

4-14 december 2018

Sista ansökningsdag var 2018-11-19.