Grundkurs i digital provfilmningsteknik och selftapes

med Moa Olsson, Kulturakademin

TeaterAlliansen kursverksamhet

Moa Olsson, kursansvarig Grundkurs i digital provfilmningsteknik och selftapes på TeaterAlliansen

Kursupplägg

Kursen görs i samarbete med Kulturakademin och startar med att du får ta del av en digital föreläsning om castingprocessen och casting directorns arbete. Du får även veta hur du som skådespelare kan förbereda dig inför en provfilmning om det så sker digitalt eller i ett fysiskt möte.

Du får tillgång till olika övningar och kursledaren Moa Olsson bokar in dig för en digital provfilmning samt kommer ge feedback under kursens gång.

Eftersom kursen är webbaserad sker den i valfri takt takt under en begränsad tidsperiod. Feedbacksamtal bokas direkt med kursledaren.

Moa Olsson

Moa Olsson är verksam som rollbesättare. Hon är utbildad regissör på Institutet för högre TV-utbildning (IHTV) i Göteborg och driver "Castingverket". Hon har under sina år i branschen jobbat med rollbesättning, som FAD, SAD, regiassistent och som guvernant. Moa började arbeta med casting på SVT Drama Göteborg 2009 och startade Castingverket 2012. Hon har som rollbesättare arbetat med bl.a. Hinsehäxan, Ettor & Nollor, Viva Hate, En man som heter Ove, Det mest förbjudna, Vår tid är nu.

Castingverket startade 2012 och har sedan dess rollsatt ett 20-tal produktioner. Här finns ett stort skådespelarregister och ett brett kontaktnät och Moa arbetar både med svenska och utländska samproduktioner. Castingverket rollsätter främst dramaproduktioner (spelfilm och tv-drama) men även teaterproduktioner, reklamfilm, informationsfilm, dataspel mm. Läs mer på www.castingverket.se

Kursen söks HÄR via Kulturakademin

Plats

online, Kulturakademin

Datum

Kursen sker online under perioden 15 januari-12 mars 2021