Filma med mobilen

med John Areblad

TeaterAlliansen: filma med mobilen

Filma med mobilen

Syftet med kursen är att ge en stadigare grund att stå på för dig som själv vill kunna dokumentera din egen verksamhet, enbart med hjälp av en mobilkamera. Vi går igenom mobilkamerans olika funktioner och möjligheter, filmens ABC och mycket annat. Efter kursen kommer du att känna dig tryggare med att filma med mobilen, till glädje för dig själv och framförallt de som ska titta på dina filmer.

Anmäl dig HÄR!

Alla på TA som vill gå kursen erbjuds plats!

Under den här kursen är målet att alla deltagare ska känna sig trygga i att stå bakom mobilkameran. För att komma dit kommer kursledaren bland annat att gå igenom följande moment:

1. Ljud - Vad behöver jag tänka på för att få bästa möjliga ljud?
2. Ljus - Hur kan jag använda ljuset för att få bäst känsla i mina bilder?
3. Kamerateknik - praktiskt handhavande av kameran
4. Publicering - Nu är min film klar. Vad gör jag då?

Kursen innehåller 77 minuter videomaterial och 8 övningar samt ett flertal länkar till annat material. Vi rekommenderar att du lägger fyra dagar på eget arbete med att omsätta det du lärt dig i praktiken, göra övningarna och prövar dig fram tills du träffar kursledaren och övriga deltagare via zoom lite längre fram.

Kursen avslutas med att John håller en uppföljning och genomgång via Zoom med er som gått webbkursen. Preliminära datum är 11, 12, 18 eller 19 mars. Du kommer att få besked om exakt datum i god tid.

Eftersom kursen är online bestämmer du själv var, när och i vilken takt du tar del av materialet under kursperioden.

Kursledare

John Areblad

John Areblad
"Jag driver produktionsbolaget Kanvassfilm och har gjort över 700 filmer under de senaste 8 åren. I varje film har min ambition varit att lita på bildens förmåga att fånga den känsla som inte så lätt låter sig fångas i text. På det viset skapar filmen både igenkänning och förhoppningsvis engagemang. Med min kamera har jag haft förmånen att filma människor i alla livets skeenden och i många olika länder och världsdelar.
Ena veckan har jag filmat kaffeodlande bönder som drabbats skoningslöst av kaffepesten. Veckan därpå har jag filmat Tyska byggbolag på Svenska Ambassaden i Berlin.
Jag närmar mig varje människa med respekt, väl medveten om att alla har sina unika erfarenheter och sin egen berättelse som de vill dela.

Förutom att själv filma och fotografera har jag lång erfarenhet av att undervisa i konsten att filma. Min ambition är att sänka trösklarna och göra lärandet till en resa i sig. Det är roligt att filma och det är inte raketforskning. Alla kan filma, en del behöver bara mer tid."

http://kanvassfilm.com/

Plats

Kulturakademin - webbkurs

Datum

I egen takt under perioden 20/1-19/3.

Sista ansökningsdag var 2021-01-17.