Intimitet på scen, TV och film

med Malin B. Erikson

Teateralliansen kompetensutveckling intimitetsregi

Intimitetskoordinator, Malin B Erikson, instruerar och betryggar skådespelarna.

De senaste åren har synen på hur vi arbetar med scener som innehåller intimitet, simulerat sex, simulerat sexuellt våld och nakenhet förändrats. Med mer kunskap om intimitet, integritet, samtycke och personliga gränser har en ny yrkesroll vuxit fram med spetskompetens inom koreografi, narrativ och förståelse för skådespelarens processer i förhållande till rollkaraktärens vilja och motivation.

I denna workshopen får deltagarna undersöka och reflektera över begrepp som intimitet, integritet och samtycke. Genom att utforska den metod som Malin själv använder när hon koreograferar intima scener får deltagarna möjlighet att, utifrån en given scen och ett tydligt ramverk, utforska hur personliga gränser omvandlas till frihet och öppnar upp för kreativa möjligheter.

Denna workshop är för skådespelare och regissörer och ger en introduktion till hur samarbetet mellan intimitetskoordinator-skådespelare-regissör fungerar. OBS! Ingen nakenhet eller simulerat sex kommer förekomma i denna workshop.

Förberedelse: Var klädd i mjuka kläder som ger rörelsefrihet. Ta med vattenflaska, papper och penna.

Antal platser: 9-16

Malin B. Erikson är en kvalificerad och SAG-AFTRA recoginzed  intimitetskoordinator som introducerade intimitetskoordinering till Sverige 2019 som landets första intimitetskoordinator. Hon är specialist på att koreografera intima scener för TV, film och liveframträdanden samtidigt som hon implementerar bästa praxis, säkerhet och välbefinnande för skådespelare och övrig personal. Som pionjär handlar en stor del av Malins arbete om att sprida kunskap, vilket hon ofta gör genom att vägleda produktionsbolag och organisationer, hålla föreläsningar/workshops och delta i olika typer av offentliga- och branschevenemang.

Till hennes repertoar finns bla. aktuella Snabba Cash (Netflix) och Knutby (TV4/cmore) och kommande Händelser vid vatten (SVT) och samt produktioner på bla. Stadsteatern/Kulturhuset, Dramaten, Göteborgs Stadsteater och Vadstena Akademien.

Läs mer på: malinberikson.com/intimacy

 

Plats

TeaterAlliansens kurslokal, NACKA

Datum

30 november -1 december (onsdag - torsdag)

Sista ansökningsdag var 2022-11-13.