Heldagsseminarie om regi och dramatik

med Turteatern och Centrum för Dramatik

Forum T: Samtal om regi, 3

Välkommen till en heldag med samtal om regi på Turteatern i Kärrtorp. 

Den 6 maj 2023 bjuder Turteatern och Teateralliansen med stöd från Centrum för dramatik in till ett seminarium med syfte att fördjupa samtalet om teaterregi. Både regissörer och icke-regissörer är välkomna att lyssna och delta!

Program: 

10-13 Block 1 – Individuella samtal med medverkande regissörer/dramatiker/dramaturger. 

13-14 Lunch 

14-17 Block 2 – Gemensamt samtal och frågor.  

17: Middag och bar/AW

Kaféet kommer vara öppet under hela dagen. Där finns det möjlighet att köpa lunch och/eller middag.

Regissörerna Gustav Englund, Marie Nikazm Bakken och Olof Runsten för ett samtal med inbjudna regissörer och dramaturger. Deltagare TBA. Seminariet kommer hållas på engelska. Med detta samtal vill vi fortsätta undersöka regissörens roll i den samtida teatern och skapa ett forum där regissörer själva talar om sina praktiker.

I del 3 tar samtalet utgångspunkt i regissörens arbete med dramaturgi, (från grekiska dramatourgia, ’författande av drama´). Ofta förstått som läran om hur ett skeende struktureras. Är att regissera i sig att arbeta med dramaturgi? Hur kan begreppen dramaturgi och regi relatera till varandra? Hur ser arbetet med dramaturgi ut i relation till text, hur ser det ut i relation till situationer och koncept? Hur ser arbetet mellan en regissör och en dramaturg ut?

Som regissörer och scenkonstnärer arbetar vi ofta med dramaturgi på flera nivåer; I samarbete med en dramatiker, när vi själva skriver text, när vi iscensätter en text, och vi utformar den sceniska situationen.

Biljetter kostar 110kr och inkluderar lättare fika under dagen. Köp biljett här.

Plats

Turteatern i Kärrtorp; Stockholm

Datum

6 maj (lördag)