Motion Capture – i praktiken

med Nicklas Hansson

Lär dig grunderna för Motion Capture - de grundläggande tekniska förutsättningarna, terminologin samt ett stort fokus på fysiskt skådespeleri och att arbeta i imaginära miljöer. Kursen innehåller bl.a. inslag av improvisation, karaktärsgestaltning och kroppspråk d.v.s. allt som kan ske inom kontexten av de unika möjligheter och restriktioner motion capture erbjuder.

Goodbye Kansas: skapar extraordinära visuella upplevelser; prisbelönta VFX, digital animation och performance capture för film, TV-serier, spel, gametrailers och reklamfilmer.

Nicklas Hansson: har bakgrund både som skådespelare och stuntman. Medverkar i Chinateaterns "Bodyguard: The Musical" i rollen som Stalkern. Han har varit aktiv i branschen i över 15 år och har bl.a. medverkat i produktioner som Game of Thrones, Walking Dead, Dumbo och Transformers: Last Knight, och även här hemma i Sverige i produktioner som Beck och Morden i Sandhamn.
Framförallt är han specialiserad på Motion Capture där han har medverkat i över 50+ produktioner både som skådespelare, stuntman och stuntkoordinator och är "Head of Swedish Operations" för Mocap Vaults, ett företag som har utbildat i motion capture i snart 10 år.

Antal deltagare: 12-13

Klädsel/Förberedelse: Bekväma kläder och inomhusskor. Det är ingen träningspass men det kommer vara fysiska övningar.

Plats

Goodbye Kansas, Hammarbyterrassen 3, Stockholm

Datum

8-9 maj (måndag-tisdag)

Sista ansökningsdag var 2023-04-05.