Introduktion till AI-verktyg för kreativa lösningar – för scenografer & kostymdesigners

med Joanna Bodzek

Här hittar du mer information om upplägg och ansökan via Kulturakademins hemsida. 

 

Denna kurs är utformad för att ge dig en gedigen introduktion och de praktiska färdigheter som krävs för att utnyttja möjligheterna med text-till-text och text-till-bild med AI-teknik för kreativa och praktiska tillämpningar. Under fyra veckor kommer vi att utforska grunderna i AI, fördjupa oss i och bemästra konsten att generera bilder från textinmatningar. Oavsett om du är scenograf, kostymdesigner, bild/textilkonstnär eller konsthantverkare kommer denna kurs att höja din kreativa potential.
Kursen är en fyraveckors helt webbaserad kurs med inlagda liveträffar online via Zoom.

Vem kan söka?

Du som är professionell scenograf, kostymdesigner, bild/textilkonstnär eller konsthantverkare. Du bör ha grundläggande datorvana, ett intresse för digital bild och en önskan att utforska AI:s kreativa potential.

Sista ansökningsdag: 12 november via Kulturakademin

Kursledare

Joanna Bodzek är AI-expert med omfattande erfarenhet av AI-kreativa tillämpningar. Hon har en examen från Central Saint Martins College i London och Beckmans College of Design i Stockholm. Hon arbetar ofta inom gränslandet mellan kläder som kommunikation och digital konst. Under de senaste tio åren har Joanna även verkat som konsult och utvecklat kurser som lär ut digitala tillämpningar för konstnärer och designers baserat på sin egen erfarenhet och insikter från många andra konstnärer.

Tips - läs gärna Joannas artiklar om AI:
https://www.linkedin.com/pulse/ai-art-muse-machine-joanna-m-bodzek
https://www.linkedin.com/pulse/artificial-intelligence-inspiration-rightsjoanna-
m-bodzek

Plats

ONLINE

Datum

24 nov - 15 december (4 veckor, Zoom-träffar 1ggr/v)