Self Tape Online

med Moa Olsson

TeaterAlliansen, Skådespelare, komptensutveckling

TeaterAlliansen lanserar, i samarbete med Kulturakademin, en webbkurs med casting director Moa Olsson, som bland annat har rollbesatt Vår tid är nu.

Self tape, en scen filmad på egen hand oftast med mobiltelefonen som skådespelare skickar till castare/rollsättare, används allt oftare som en del i castingprocessen. Syftet med kursen är att du ska få lära dig hur du på ett enkelt sätt gör ett self tape. Du kommer att få en hel del konkreta tips om hur du förhåller dig till kameran och vad castaren/rollsättaren tittar efter. Målet är att du får kunskap och redskap om hur du kan skapa ett användbart self tape.

Du kommer att få en scen skickad till dig före kursstart samt information om hur du laddar upp dina klipp. I kursen ingår även personlig feedback från kursledaren, som bokas individuellt.

Eftersom kursen är webbaserad sker den i valfri takt takt under en begränsad tidsperiod - 10-20 februari.

Ansökan via Kulturakademin.

Moa Olsson är verksam som rollbesättare. Hon är utbildad regissör på Institutet för högre TV-utbildning (IHTV) i Göteborg och driver "Castingverket". Hon har under sina år i branschen jobbat med rollbesättning, som FAD, SAD, regiassistent och som guvernant. Moa började arbeta med casting på SVT Drama Göteborg 2009 och startade Castingverket 2012. Hon har som rollbesättare arbetat med bl.a., Ettor & Nollor, Viva Hate, En man som heter Ove, Vår tid är nu och Ser du månen, Daniel.

Castingverket startade 2012 och har sedan dess rollsatt ett 30-tal produktioner. Här finns ett stort skådespelarregister och ett brett kontaktnät och Moa arbetar både med svenska och utländska samproduktioner. Castingverket rollsätter främst dramaproduktioner (spelfilm och tv-drama) men även teaterproduktioner och reklamfilm. Läs mer på www.castingverket.se-sv.

Plats

Valfri

Datum

10-20 februari 2020

Sista ansökningsdag var 2020-02-04.