Mod, kommunikation och presentation

med Imor Hermann

Kursbeskrivning

"Det handlar inte om att sälja sig själv det handlar om att presentera sig & sitt kunnande" Imor Hermann

Syfte:
Att som yrkesverksam konstnär presentera sig själv och sitt kunnande handlar ofta om mod. Modet att summera ett ibland långt yrkesliv på några få minuter. Men också modet att hitta formen att på rätt sätt kommunicera och presentera sitt kunnande och konstnärskap för en presumtiv uppdrags- och arbetsgivare så att det enkelt framkommer vem man är som yrkesperson och vad man har för erfarenhet, färdigheter och idéer att erbjuda.

 

Mål:
Kursen riktar sig till regissörer, scenografer och kostymdesigners som vill hitta självförtroende och trygghet i att presentera såväl sitt eget kunnande och konstnärskap som en projektidé inför ett möte med en teaterchef, producent eller potentiell samarbetspartner.

Genom enkla men konkreta presentationsövningar får deltagarna vägledning i att hitta adekvata sätt att förbereda och formulera sig inför ett möte med en uppdragsgivare. Men också verktyg hur vi hittar vägar att nå presumtiva uppdrags- och arbetsgivare.

 

Hur presenterar jag mig själv och mitt kunnande och konstnärskap för en presumtiv arbetsgivare?

Hur förmedlar jag min konstnärliga idé till en potentiell uppdragsgivare eller ett nytt team?

Hur formulerar vi bäst brev och cv:n till de yrkespersoner vi vill nå?

 

Vi kommer att arbeta under fyra intensiva dagar med hemuppgifter inför varje dag som en obligatorisk del av kursens upplägg. Deltagarna har möjlighet att ta med laptop med CV, foton, eller annat presentationsmaterial för feedback från Imor.

OBS! Kursupplägget bygger på att deltagarna kan närvara alla dagar och även har möjlighet att avsätta tid till självständigt arbete på kvällarna.

Imor Hermann är teaterregissör, castingdirector och legitimerad psykoterapeut.
Efter ett långt yrkesliv inom filmen och nästan sex år på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm som casting director, delar han numera sin tid mellan casting och pedagogik samt som psykoterapeut på egen mottagning i Stockholm. Imor har under många år gett kursen Mod, Kommunikation och Presentation på bland annat Teaterhögskolorna i Stockholm och i Luleå, på Kulturakademin och Teater-, Musik- och Dansalliansen.’

Antal platser: 8 - 12

citat från kursdeltagare

”genomgående i kursen …..en humoristisk, tillåtande, trygg men också koncentrerad atmosfär”

”rummet kändes lika tryggt, inbjudande och tillåtande och upplägget var fantastiskt

” mycket lärorikt att få se sig själv presentera sig och dessutom lärorikt att få titta på o inspireras av andra”

”fantastisk jobb och bra pedagogiskt utfört där alla blev sedda och fick ta utrymme”

Plats

TeaterAlliansens kurslokal, Kvarnholmsvägen 56, NACKA

Datum

5- 8 februari (söndag - onsdag)

Sista ansökningsdag var 2023-01-15.