Dubbning för film och tv

med Daniel Sjöberg

Daniel Sjöberg
Aldrig tidigare har det funnits fler streamingkanaler och aldrig har det producerats så mycket lokaliserat material. Samtidigt är dubbningsbranschen omvittnat svår att ta sig in i för skådespelare.

Under den här kursen får du lära dig hur du använder dig av ditt skådespeleri i det här specifika hantverket. Hur följer du ett original och samtidigt frigör dig ifrån det så att det inte handlar om att imitera utan att göra din egen tolkning av karaktären och situationen. Kursen kommer att innehålla både föreläsningar och praktiska tips för hur du gör för att komma ifråga för dubbroller. Du kommer att få egen tid i studio för att ge dig erfarenhet av dubbning och ni kommer att observera varandras arbete och diskutera dubbningens utmaningar och möjligheter.

Daniel Sjöberg är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm 1993-1997 och har erfarenhet av såväl teater och musikal som film och tv. Han har arbetat som dialogregissör inom dubbning i mer än 10 år och har bl.a. gjort de svenska versionerna av filmer som Modig, Monsters University, Röjar Ralf, Vaiana, Husdjurens hemliga liv och Lejonkungen. Daniel arbetar även själv som röstskådespelare och har som sådan gjort roller i över 500 filmer och TV-serier. Som teaterskådespelare har han arbetat på bl.a. Stockholms Stadsteater, Göteborgs Operan och Chinateatern. Just nu spelar Daniel en av huvudrollerna i Äppelkriget på Helsingborgs Stadsteater. Läs mer om Daniel.

Plats

Stockholm, SDI Studios

Datum

13-14 och 20-21 september 2020

Sista ansökningsdag var 2020-08-23.