Röstteknik, speakertext och dubbning

med Jan Cruseman, Kulturakademien

Den här kursen är en fördjupning och riktar sig främst till dig som tidigare gått någon av Jan Crusemans kurser eller arbetat en del med röstteknik. Målet med kursen är att du får analysera dina möjligheter att arbeta vidare med din röst. Att kunna gå djupare och finna dina egna utvecklingsmöjligheter. Du får testa nya former där rösten har en bärande funktion och där din röst tillsammans med tekniken kan användas på olika sätt.

I kursen ingår uppläsning/storytelling och monologer men även bild- och ljudbakgrunder såsom speakertext och dubbning av animerad film.
Du kommer få undersöka hur du i textanalysen kommer längre i ditt förberedelse- och förarbete för att på egen hand tränga djupare in i tankar och situationer, bland annat bearbetningsmoment där en längre text komprimeras till hanterbart och effektivt underlag. Kursen är till största delen online. Du kommer få en länk till allt kursmaterial bestående av både filmer, texter och övningar.

Jan Cruseman har arbetat som projektledare på SR/Radioteatern och har varit ansvarig producent för P3 Teatern/Sommarlovsteatern. Han har arbetat med dramatik, röst och teknik i mer än 40 år i branschen och har över 400 produktioner bakom sig som producent, ljudtekniker och mixare.

Läs mer och ansök här 

Plats

online & fysiska träffar

Datum

2 november till 4 december