Webbkurs i intimitet på scen, tv och film

med Malin B Erikson, Kulturakademin

Teateralliansen kompetensutveckling intimitetsregi

Intimitetskoordinator, Malin B Erikson, instruerar och betryggar skådespelarna.

Den här kursen är för dig som vill få en bättre förståelse för hur du skapar en bättre arbetsmiljö när det kommer till intima scener. Fokus ligger på det förändringsarbete som du kan göra i det egna arbetet och på din arbetsplats, men utbildningen kommer också beröra de metoder och arbetssätt som ingår i den nya yrkesrollen intimitetskoordinator.

Syftet med den här kursen är att få kunskap och förståelse för hur du, inom scenkonst, tv och film, har möjlighet att förändra arbetet med intima scener till ett tryggare och säkrare sätt för alla inblandade. Målet är att du, efter denna kurs, ska ha fått verktyg, ett språk och en tydlig struktur som du kan ta med dig i ditt arbetsliv.

Kursen görs i samarbete med Kulturakademin och är indelad i fem delmoment som består av förinspelade filmer som du tar del av online samt uppgifter att arbeta med mellan Zoom-träffarna.

Obs! Kursen är inte en utbildning till att bli intimitetskoordinator.

Malin B. Erikson är Sveriges första intimitetskoordinator, pedagog i scenisk gestaltning och scenkonstregissör. Under perioden augusti 2019 och augusti 2020 har hon utbildat sig hos pionjär Ita O’Brien i London (Intimacy on Set) och ingår i dag i ett internationellt nätverk av intimitetskoordinatorer. Malin driver sedan ett år tillbaka Intimitet på scen, TV och film som koordinerar och koreograferar intima scener för både stora och små produktionsbolag samt sprider kunskap om intimitet på scen, TV och film genom föreläsningar, workshops och samtal.
Malin är även medgrundare till det nordiska samarbetet Nordic Intimacy Coordinators (nordicintimacy.com).

Hemsida: malinberikson.com/intimacy

 

Läs mer och ansök till kursen via Kulturakademin här

Plats

zoom-träffar:
17/11 kl. 09.30-12.00
27/11 kl. 10.00-12.00
15/12 kl 09.00-12.00