Dansteater, kropp och kommunikation – med Birgitta Egerbladh/INSTÄLLD

Kurs Dansteater TeaterAlliansen 20108

Birgitta Egerblad och kursdeltagare 2016.
Foto: Magnus Fond

INSTÄLLD!
En workshop som med hjälp av övningar och improvisationer undersöker dansteatern som form samt kroppens möjligheter att kommunicera. Ett tillfälle för skådespelare att på ett intuitivt sätt undersöka och utveckla sin medvetenhet om relationen mellan kropp och text.

Utgångspunkten är det personliga kroppsspråket och hur vi uttrycker våra känslor, tankar viljor och behov. Hur vi "talar" genom kroppen. I Birgitta Egerbladhs form av dansteater blir människan och det personliga uttrycket synligt. Hur påverkas vi av tempo, placering, riktningar, närhet, avstånd och relationen till andra människor i ett rum?

Birgitta Egerbladh är koreograf, regissör och kompositör. Hon har bland annat arbetat vid Kulturhuset Stockholms Stadsteater, Kungliga Baletten, Göteborgsoperans Balett, Folkteatern Gävleborg, Uppsala Stadsteater, Unga Dramaten och Helsingborgs Stadsteater. Nyligen hade hennes föreställning Prat och människor, med texter av Kent Andersson och Bengt Bratt, premiär på Folkteatern Göteborg. Hon har även samarbetat med humorgruppen Klungan.

Plats

Stockholm

Datum

25-29 november

Sista ansökningsdag var 2019-11-06.