Dansteater, kropp och kommunikation

med Birgitta Egerbladh

Kurs Dansteater TeaterAlliansen 20108

Birgitta Egerblad och kursdeltagare 2016.
Foto: Magnus Fond

En workshop, som med hjälp av övningar och improvisationer, undersöker dansteatern som form och kroppens möjligheter att kommunicera. Ett tillfälle för skådespelare att på ett intuitivt sätt undersöka och utveckla sin medvetenhet om relationen mellan kropp och text.

Utgångspunkten är det personliga kroppsspråket och hur vi uttrycker våra känslor, tankar viljor och behov. Hur vi "talar" genom kroppen. I Birgitta Egerbladhs form av dansteater blir människan och det personliga uttrycket synligt. Hur påverkas vi av tempo, placering, riktningar, närhet, avstånd och relationen till andra människor i ett rum?

Birgitta Egerbladh är koreograf, regissör och kompositör. Hon har bland annat arbetat vid Kulturhuset Stockholms Stadsteater, Kungliga Baletten, Göteborgsoperans Balett, Folkteatern Gävleborg, Uppsala Stadsteater, Unga Dramaten och Helsingborgs Stadsteater. Nyligen hade hon premiär på ”Prat och människor” med texter av Kent Andersson och Bengt Bratt för Folkteatern Göteborg. Hon har även samarbetat med humorgruppen Klungan.

Plats

Stockholm

Datum

9-13 april 2018

Sista ansökningsdag var 2018-03-25.