DRAG – for Kings and Queens

med Helena Engberg Tunström & Paulina Göth

Foto: Julia Lindemalm

OBS! öppen för sen anmälan

DRAG - for Kings and Queens

Kursledare: Helena Engberg Tunström & Paulina Göth, PotatoPotato Scenkonst
Lokal:
Kulturhuset Mazetti i Malmö.

Adress: Bergsgatan 29
Porttelefon: Teatercentrum

Workshopen vänder sig till dig, oavsett könsidentitet, som vill utforska nya uttryck inom skådespeleri och gestaltning och är intresserad av eller nyfiken på genus och normkritik.
I workshopen får du på ett lekfullt sätt utforska drag genom övningar i fysisk gestaltning, attribut och improvisation. Du kommer även få möjlighet att skapa eget material utifrån karaktärs- och textarbete. I kursen varvas praktiska övningar med reflektion och diskussion.

Inom projektet Squeer har PotatoPotato Scenkonst de senaste tio åren skapat föreställningar och workshops som undersöker normer och kategoriseringar utifrån drag-tekniker. Genom sina dragking- och dragqueen-karaktärer har scenkonstkollektivet utmanat och överraskat sin publik i över 35 olika shower. PotatoPotato definierar ”drag” som ett kroppsligt sätt att problematisera genus, på och utanför scenen.

Kursledare är Helena Engberg Tunström och Paulina Göth från PotatoPotato Scenkonst. PotatoPotato är ett experimentellt scenkonstkollektiv baserat i Malmö. Kursledarna har tidigare lett workshops och kurser för bland annat Forum för Levande Historia, Regionteatern Blekinge-Kronoberg, Teaterhögskolan i Malmö, Pedagogisk Inspiration, Linköpings Universitet, Lunds Universitet, och elever i årskurs 8-9 i Malmö. Mer information om PotatoPotato och Squeer finns på deras hemsida: potatopotato.se

Workshopen är ett samarbete mellan TeaterAlliansen och Teatercentrum syd

 

Plats

Teatercentrum Syd
MALMÖ

Datum

1-2 september (ons-to)

Sista ansökningsdag var 2021-08-31.