Kafkas Arkiv – INSTÄLLD föreställning och introduktion till Motion Capture

med Henrik Bäckbro, Filip Alexanderson, Simon Alexanderson m.fl

Kafkas_arkiv_1987_foto Soren Vilks

Tillsammans ser vi föreställningen Kafkas Arkiv, där skådespelarna med hjälp av avancerad teknik som Virtual Reality, realtidsanimationer och Motion Capture får samsas med tecknade avatarer i detta märkliga universum. Det är en humoristisk svart odyssé genom Frans Kafkas klassiska verk med byråkrati, berusande maktkamp och vansinnig kärlek, tjugofem meter ner i urberget i KTHs Experimentella Scen KTH R1, där Sveriges första kärnreaktor en gång låg.

Efter föreställningen får vi en föreläsning kring erfarenheter från forskningsprojekt, workshops och teaterföreställningar där motion capture och realtids-animation varit en central ingrediens. Avslutningsvis får alla som vill möjlighet att själv prova tekniken.

Mer information och trailer: https://kafkasarkiv.se/

Mer om Motion Capture:
Med motion capture (mocap) teknik kan föremål eller människor i rörelse användas för att animera digitala karaktärer eller objekt. Mocap-teknik är väl förankrad inom film- och dataspelsindustrin, där den ofta används för att skapa digitala karaktärer såsom Gollum i Sagan om ringen-filmerna. Under de senaste åren har mocap i likhet med annan 3D teknik såsom 3D scanning, VR och AR, genomgått en demokratiseringsprocess och blivit tillgänglig för enskilda aktörer och konstnärer.

Plats

Stockholm, Reaktorhallen R1, KTH. Drottning Kristinas väg 51

Datum

Söndagen den 6 december

Sista ansökningsdag var 2020-11-01.