Masterclass med Nasim Aghili

med Nasim Aghili

Foto: Patriez van der Wens

Under kursen kommer Nasim dela med sig av de queera och antirasistiska strategier hen använder sig av i sitt arbete som scenkonstregissör och performance-skapare. Alla deltagare får också ta med en egen frågeställning, ett konstnärligt dilemma eller projekt som de får möjlighet att diskutera och arbeta vidare med tillsammans med kursledare och de andra deltagarna. En unik möjlighet att vara i kreativa samtal med sina regikollegor och arbeta utifrån konkreta exempel. 

Kursen vänder sig såväl till regissörer från scenkonst och filmbranschen. Även koreografer välkomnas att söka.

 

Kursdatum: 19 januari - 19 februari (4 träffar och innehåller 2 fysiska och 2 digitala moment). Tanken är att du ska ha möjlighet att parallellt med kursen reflektera kring i ditt eget arbete med en produktion utifrån kursens tematiker.

Fredag 19 januari; STOCKHOLM (heldag) 10-16

Måndag 29 januari; ZOOM, förmiddag (halvdag) 10-13

Måndag 12 februari; ZOOM, eftermiddag (halvdag) 14-17

Måndag 19 februari; STOCKHOLM (heldag) 10-16

 

Om kursledaren

Nasim Aghili är regissör, dramatiker och konstnär med 20 års erfarenhet av performance, teaterinstallationer, musikteater och deltagande scenkonst. Nasim undervisar även på Stockholms konstnärliga högskola och Teaterhögskolan i Malmö i konstnärliga praktiker som utgår ifrån queera och dekoloniala metoder, inte sällan i kombination med communitybaserade ingångar.

 

Plats

STOCKHOLM & ONLINE

Datum

19 januari - 19 februari 2024

Sista ansökningsdag var 2023-12-17.