Rytm – workshop i närvaro och musikalitet

med Peter Lagergren

Workshop i rytm med Peter Lagergren

Under tre förmiddagar får du dansa och spela rytmer med din egen kropp som instrument. ”Bodypercussion” är stimulans för både kropp o huvud. Musiken upplevs fysiskt i kroppen, och ni kommer öva lyssnandet genom att spela tillsammans.

Du kommer öka din närvaro och din musikalitet, men även ditt självförtroende. Tillsammans skapar ni svängig musik ihop som både hörs och känns. Kroppen är ett fantastiskt instrument som ni kommer testa i rörelser, men också hur den låter. Upplev glädjen i att spela enkel musik tillsammans och känna kraften som skapas i gruppen.

Förberedelser:
Inga förkunskaper behövs. Du behöver inte heller vara”musikalisk”.
Det som behövs är lust och nyfikenhet.

Peter Lagergren: dansare och musiker med 36 år i yrket. Från balett till trummor och nutida dans till stepp och rytmer och Bodypercussion. Skapade gruppen Rytm bá med Conny Jansson 1999 och gruppen har satt sin egen prägel på den rytmiska dans scenen. Numera frilansartist och pedagog med ett särpräglat intresse för rytmer med kroppen som
främsta instrument.

Antal deltagare: 10-12
Språk: svenska

Denna kurs görs i samarbete med Dansalliansen d.v.s. yrkesverksamma skådespelare och dansare kommer gå workshopen tillsammans.

Plats

Teater- och Dansalliansens kurslokal, Kvarnholmsvägen 56, NACKA

Datum

18-20 januari (onsdag-fredag)

Sista ansökningsdag var 2023-01-09.