Möte med tre Casting Directors

med Moa Olsson, Svante Åhman & Pauline Hansson

Moa Olsson, Castingverket

Svante Åhman, Nordcasting

Pauline Hansson, Casting Director

Ett fördjupat samtal om castingprocessen och dess nya förutsättningar. Seminariet riktar sig till dig som är professionell skådespelare och vill få en fördjupad inblick i en castingprocess.

TeaterAlliansen genomför samtalet i samarbete med Kulturakademin och med stöd av Västra Götalandsregionen och Region Halland

I kölvattnet av pandemin har spelplanen för film- och tv-produktioner förändrats. Nya streamingtjänster och ett skifte i maktbalansen mellan kreatörer och kanaler ställer nya krav på både Casting Directors och skådespelare.

I detta samtal får du en inblick i hur processen har påverkats. Samtalet kommer också att handla om vad som krävs av dig som skådespelare och hur du gör för att komma igenom bruset. Hur ser castarens förväntningar ut på dig som skådespelare inför en provfilmning eller ett selftape? Vad tittar castaren egentligen på och var bör du lägga ditt fokus för att komma framåt i din karriär som skådespelare för film och tv?

Pauline Hansson har arbetat som Casting Director sedan 2014. Hon har arbetat med både amatörcasting och traditionell casting.

Svante Åhman
är verksam som Casting Director.  2013 startade han tillsammans med en kollega castingbyrån Nord Casting.  Svante jobbar också ofta som FAD.

Moa Olsson är verksam som Casting Director och driver "Castingverket". Moa började arbeta med casting på SVT Drama Göteborg 2009.

Läs mer/ansök direkt via Kulturakademin HÄR!

Plats

Göteborg

Datum

15 september