Grundkurs i dramatiskt skrivande för skådespelare och regissörer

med Felicia Ohly

Felicia Ohly, foto Johanna Malm

Är du regissör eller skådespelare och intresserad av att utveckla ditt dramatiska skrivande?

- Då är det här en kurs för dig!

Dramatiskt skrivande för skådespelare och regissörer består av tre undervisningstillfällen, varav det mellersta är handledning i mindre grupp. Fokus ligger på deltagarnas eget skrivande och att få ta del av metoder och verktyg för att själv kunna utveckla sitt dramatiskt skrivande. Kursen hålls av Felicia Ohly, som bland mycket annat undervisar på dramatikerlinjen på Teaterhögskolan i Malmö.

 

Kurstillfällen:

Period: 15 januari - 23 februari. Handledda tillfällen varvas med eget skrivande.

15-16 januari (2 dagar, kursstart), 9.00-16.00 (ramtid)

3v. individuellt skrivande

5-9 feb (3h grupphandledning per grupp, tider bokas i samråd med deltagarna)

2v. individuellt skrivande

22-23 februari (2 dagar, avslut), 9.00 -16.00 (ramtid)

 

Utöver ditt eget skrivande behöver du mellan träffarna även avsätta tid för texthandledning i grupper om 3 deltagare, 3 h för varje grupp. Plats (fysiskt/digitalt) och tidpunkt beslutas av gruppen i samråd med kursledaren.

 

Kostnad

Kursen är kostnadsfri för deltagare, men vid sen avbokning eller uteblivet deltagande utgår en avgift på 1000 kr. När du tackar ja till en kursplats förbinder du dig att delta vid samtliga kurstillfällen.

 

Antagning/Urval

Bifoga i din ansökan CV innehållande en beskrivning av dina tidigare (eventuella) erfarenheter inom skrivande och formulera varför du vill gå kursen.

Deltagarurval görs av TeaterAlliansen i samråd med kursledaren ihop en deltagargrupp med reserver. Kursen ges i samarbete med Fackförbundet Scen & Film, därför kommer förbundets medlemmar att prioriteras i urvalet.

 

Om kursledaren 

Felicia Ohly är frilansande dramatiker och dramaturg. Hon har arbetat som dramaturg på Malmö Stadsteater och undervisar på Teaterhögskolan i Malmö.

Plats

STOCKHOLM, TeaterAlliansens kurslokal, Hornsgatan 103 (Obs ny adress!)

Datum

15 januari - 23 februari. Handledda tillfällen varvas med eget skrivande.

Sista ansökningsdag var 2023-12-20.