Knäck koden – A och O för en lyckad casting

med Anja Schmidt

TeaterAlliansen, casting, self tape, kompetensutckling, skådespelare

Anja Schmidt håller kurs på TeaterAlliansen 2017

En tredagars workshop med Anja Schmidt för dig som vill öka dina chanser att arbeta med film och tv. Först undersöker vi skillnaden mellan gestaltning på scen och för film, sedan går vi stegvis igenom olika moment i castingprocessen, där du får användbara tips och råd inför auditions och provfilmningar.

Målet är att du ska bli vän med kameran, lära dig att förstå filmmediet och vad det innebär för ditt arbete, exempelvis vart du ska titta, hur mycket du kan röra dig och hur du talar. Vi går igenom vad du behöver förbereda för att göra ett gott intryck vid en casting. Vad alla filmtermerna betyder och vad de innebär för ditt arbete. Även vad du behöver känna till för att göra en bra self-tape, något som ofta används som ett första steg i castingen, gås igenom.

Anja Schmidt som leder workshopen har rollsatt film, tv-serier, reklam- och informationsfilm. Hon har arbetat med regissörer som Jan Troell, Tomas Alfredson, Thérèse Ahlbeck, Leif Magnusson och Amanda Adolfsson. Hon har lett workshops i casting- och presentationsteknik samt self-taping  vid Teaterhögskolan, Teateralliansen och genom Arbetsförmedlingen. Hon är själv skådespelare, vilket ger henne ett fruktbart dubbelt perspektiv på castingarbetet.

Workshopen är ett samarbete mellan TeaterAlliansen och Teatercentrum Södra.

Plats

Malmö

Datum

10-12 december 2018

Sista ansökningsdag var 2018-11-25.