Rörelse som språk/språk som rörelse

med Zoe Katsilerou & Eilon Morris

Zoe Katsilerous och Eilon Morris

Språk, text, rytm och koreografi - en kreativ workshop för skådespelare och dansare, i samarbete med Dansalliansen.

En fyra dagar lång workshop som kommer att flyta sömlöst mellan rörelse, röst och text. Du kommer att arbeta med röst som ett sätt att etablera djupare kontakt med rörelse och använda rörelse och kroppsmedvetenhet för att göra dig medveten om din personliga rytm samt språkets och textens underliggande rytm och musikalitet.

Som deltagare erbjuds du en samling verktyg och strategier för tydlighet, känslighet och kreativitet. Genom att uppmuntra till lek och experiment, kommer ni att arbeta med improvisationsverktyg, koreografi, text och utformningstekniker för rörelse och språk. Kursledare är Zoe Katsilerous och Eilon Morris vars samarbete erbjuder en holistisk psykofysisk workshop för skådespelare och dansare.

Zoe Katsilerou är en teatertillverkare, dansare, musiker, rösttränare, improvisatör och föreläsare. Född i Grekland är hon för närvarande baserad i Storbritannien och arbetar i hela Europa. Efter studier och forskning grundade Zoe Moving Voice Laboratory, ett utrymme för skådespelare, dansare och artister för att utforska förhållandena mellan koreografi och text.  Zoe är för närvarande universitetslektor i scenkonst vid Leeds School of Arts. Läs mer om Zoe Katsilerou.

Eilon Morris är en skådespelare, slagverk, kompositör och författare. Eilon uppträder regelbundet med Duende, ICEBERG och OBRA Theatre Co. Eilon har regelbundet undervisat vid DUENDE School of Ensemble Physical Theatre i Grekland och Indien, samt kört masterclasses och workshops för skådespelare, dansare och musiker vid institutioner i Australien, Argentina, Kanada, Frankrike, Mexiko, Nederländerna och i hela Storbritannien. Läs mer om Eilon Morris.

Plats

Stockholm, Ccap Körsbärsvägen 9nb, Stockholm

Datum

31 aug-4 september 2020

Sista ansökningsdag var 2020-08-16.