Dubbning för film och tv

med Daniel Sjöberg

Daniel Sjöberg
Aldrig tidigare har det funnits fler streamingkanaler och producerats så mycket lokaliserat material. Samtidigt är dubbningsbranschen omvittnat svår att ta sig in i för skådespelare.

Du kommer under denna kurs att få egen tid i studio för att ge dig erfarenhet av dubbning och du kommer att observera andras arbete och diskutera dubbningens utmaningar och möjligheter.

Du kommer få lära dig hur du använder dig av ditt skådespeleri i det här specifika hantverket. Hur följer du ett original och samtidigt frigör dig ifrån det så att det inte handlar om att imitera utan att göra din egen tolkning av karaktären och situationen. Kursen kommer att innehålla både föreläsningar och praktiska tips för hur du gör för att komma ifråga för dubbroller.

Daniel Sjöberg är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm 1993-1997 och har erfarenhet av såväl teater och musikal som film och tv. Han har arbetat som dialogregissör inom dubbning i mer än 15 år och har bl.a. gjort de svenska versionerna av filmer som Modig, Monsters University, Röjar Ralf, Vaiana, Lejonkungen och Disney/Pixars senaste film ”Röd”. Daniel arbetar även själv som röstskådespelare och har som sådan gjort roller i över 500 filmer och TV-serier. Som teaterskådespelare har han arbetat på bl.a. Stockholms Stadsteater, Göteborgs Operan och Chinateatern.

Antal platser: 12
Deltagarurval görs i samråd med kursledare.

Plats

Iyuno-Sdi Group, SOLNA

Datum

Söndag: 22 maj
Måndag: 23 maj
Söndag: 29 maj
Måndag: 30 maj

Sista ansökningsdag var 2022-05-09.