EMBODIED MOVEMENT – vårterminen 2024

med Kirstine Illum

Daglig träning för skådespelare och dansare
Dag: måndagar
Tid:
kl. 09.00-10.00
Datum: 22 januari - 15 april 2024
Drop-in: Ingen föranmälan
OBS!
ingen träning vecka 7 och 14

Under höstens "dagliga träning" för yrkesverksamma skådespelare och dansare är du inbjuden att resa in i din egen kropps rytm och efter just dina förutsättningar. Tillåt dig själv att utforska och leka och låt övningen bli en uppmaning att hitta hem till dig själv.

Embodied movement handlar om att prova, känna och lyssna. Upplev hur din kropp mår och känner genom förkroppsligade och utforskande improvisationsbaserade övningar som tar in element från yoga, autentisk rörelse och andningsarbete.

Andningen har stor betydelse för vår förmåga att känna vår kropp och vårt inre känsloliv. Det är porten till våra känslor och kopplingen mellan kropp och sinne som förbinder det medvetna och det omedvetna i oss. Rörelse ger näring åt hela vårt system, våra muskler och vårt skelett. Rörelse ger näring åt våra känslor och hjälper det som står stilla att röra sig. Rörelse skapar liv, flyt och glädje. Från våra fötter, till våra organ, till vårt nervsystem, till själen och till hjärnan och hela vägen tillbaka.

"Våra kroppar är fantastiska, och jag tror på helande och hälsa genom rörelse, stillhet, skratt, nyfikenhet och kärlek. Resurser som finns inom oss alla.”
Kirstine Ilum

Förberedelse:
Kostnadsfri träning för yrkesverksamma skådespelare och dansare.  Det går utmärkt att hänga på ett pass utan någon förkunskap/tidigare erfarenhet. Kom i oömma kläder. Yogamattor finns att låna på plats och det finns möjlighet att byta upp samt duscha på plats.

Kirstine Ilum: Dans, rörelse och meditation har alltid varit en stor del av mitt liv. I mer än 15 år, med hela Europa som arbetsplats, har jag arbetat som professionell dansare, projektledare, koreograf och tränare. Detta eftersom min kropp alltid har varit mitt primära arbetsredskap, och att jag som dansartist ofta har dragits till mer extrema fysiska uttryck. Jag började träna yoga i slutet av 90-talet. Jag utvecklade snabbt en kärleksfull och djup relation med yoga, meditation och andningsarbete. 2015 gick jag igenom en stor utbrändhet. Jag hamnade i ett känslomässigt limbo, någonstans där jag inte längre kände igen mig själv. Jag var inte längre trogen mig själv och jag ignorerade både min kropps fysiska och mentala varningssignaler. Jag tappade min passion, min kreativitet, mitt sinne för humor. Jag var deprimerad. Det var ett kaos av tankar som snurrade SÅ fort att jag inte kunde hålla fast vid någon av dem och inte heller bara låta dem passera.

För mig blev rörelse (inklusive yoga), Andningsarbete, meditation, kroppsterapi och massor av stöd och kärlek från familjen min väg tillbaka. Det var dock inte vägen tillbaka till mitt tidigare, maxpresterande jag. Idag känner jag att jag har hittat ett balanserat jag som tar hänsyn till och prioriterar min kropp och min själ. Livet ska kännas och idag kan jag låta mina känslor flöda mycket bättre.

I dag har jag en egen klinik och studio i Malmö - Balansrum där jag arbetar med Kroppsterapi och embodiment. Utöver detta ingår jag även i lärarteamet på TOTUM - Kroppsterapiskolen i Köpenhamn och Malmö.

Dagen träning "Embodied movement"  i Malmö görs i samarbete med Dansalliansen och Danscentrum Syd.

 

Plats

Danscentrum Syd, Bergsgatan 29, MALMÖ
Ringklocka: Danscentrum/danssal

Datum

Måndagar
22 januari - 8 april 2024
(ej vecka 7 & 14)