Dragworkshop med PotatoPotato Scenkonst

med Paulina Göth & Jenny Möller Jensen

Foto: Julia Lindemalm

Workshopen görs i samarbete med Dansalliansen och Kulturakademin

Kursen är för dig som vill utforska nya uttryck inom skådespeleri och gestaltning och är intresserad av eller nyfiken på genus och normkritik. 

Syftet är att ge en kroppslig erfarenhet och förståelse för genusbetingade strukturers betydelse. Du som deltagare får på ett lekfullt sätt utforska "drag" genom övningar i fysisk gestaltning, attribut och improvisation. Målet är att du som deltagare genom dessa övningar får tillgång till en större samling möjliga och tillåtna uttryck att använda dig av både privat och på scen. Du kommer även ha möjlighet att skapa eget scenkonstnärligt material utifrån karaktärs- och textarbete. Praktiska övningar varvas med reflektion och diskussion.

PotatoPotato Scenkonst är ett experimentellt scenkonstkollektiv baserat i Malmö och Stockholm. Inom projektet Squeer har PotatoPotato de senaste tio åren skapat föreställningar och workshops som undersöker normer och kategoriseringar utifrån drag-tekniker. Genom sina dragking och dragqueen-karaktärer har de utmanat och överraskat sin publik i över 35 olika shower. PotatoPotato definierar ”drag” som ett kroppsligt sätt att utforska genus, på och utanför scenen. Mer info på www.potatopotato.se

Ansök HÄR!

Paulina Göth: en av fem konstnärliga ledare för PotatoPotato Scenkonst. Paulina verkar konstnärligt som skådespelare, drag-artist, sångare, teaterpedagog och DJ, samt projektleder dragprojektet Squeer och DJ-konstkonceptet Contemporary Performing Beats.

Jenny Möller Jensen: en av fem konstnärliga ledare för PotatoPotato Scenkonst och en av grundarna till dragprojektet Squeer. Jenny är skådespelare, musiker och regissör, utbildad på Teaterhögskolan i Malmö och specialiserad på drag- och devisingmetoder.

Plats

Göteborg (Kulturakademin)

Datum

27-28 april