Improvisationsteater: Ogenomtänkt men specifikt

med Helena Lindegren

Improvisationsteater.
Foto: Nikola Matisic

Helena Lindegren. Foto: Kulturljus.se

Under tre dagar arbetar du tillsammans med kollegor i prestigelösa och roliga övningar och scenupplägg. Du får hjälp att finta bort din inre kritiker och följa dina impulser utan att hinna överanalysera dem. Men du får också chansen att konkretisera och förtydliga den intuitiva idén.

På min arbetsplats ung scen/öst hade vi en improworkshop med Helena Lindegren. Det är den bästa, roligaste och mest lärorika improkurs jag gått. På bara en dag lyckades hon svetsa samman gruppen, lära oss hur man  skapar spelbara scener och implementera vikten av att låta situationerna leda handlingen framåt.
Martin Waerme

Workshopen leds av Helena Lindegren. Hon är skådespelare verksam inom teater, TV, radio och film och arbetade 12 år på Stockholms Improvisationsteater. Under våren spelar hon ”late Night Impro” på Scalateatern samt ”Norén Redux” på Stockholms Improvisationsteater. Helena inledde sin karriär vid Västerbottensteatern i Skellefteå, följt av ­Profilteatern i Umeå och Jämtlands läns­teater i Östersund. 2019 medverkade hon i Martina Montelius version av Hans och Greta på Orionteatern. Vid sidan av teaterengagemangen har Lindegren haft flera roller på film

Antal platser: 10-12

Plats

TeaterAlliansen, NACKA

Datum

23-25 maj (tisdag-torsdag)

Sista ansökningsdag var 2023-04-23.