Sketch Up fortsättningskurs

med Lisanne Fransen

SketchUp Fortsättningskurs riktar sig till dig som gått baskursen eller på annat sätt tillägnat dig motsvarande kunskap och jobbar regelbundet i Sketch Up programmet med sina 3D modeller och är redo att ta nästa steg. Kursen fokuserar på att lära sig omvandla din model till tekniska ritningar för konstruktion, ljussättning och rendering.

Under kursen kommer deltagarna att arbeta med ett eget projekt som är färdigtritat i Sketch Up och ta det vidare till Lay Out (för tekniska ritningar) och V-Ray (en rendering-plugin till Sketch Up).

Förkunskaper
För dig som gått Sketch Up programmet eller på annat sätt tillägnat dig motsvarande kunskap, jobbar regelbundet i programmet och är redo att ta nästa steg.

Utrustning & kostnad
Till kurstillfället behöver du ta med egen laptop, datormus, samt installerad SketchUp programvara (finns en 30 dagars gratis trial).

Kursen är kostnadsfri för deltagare (Programvaran SketchUp ingår ej), men vid sen avbokning (3 veckodagar innan kursstart) eller uteblivet deltagande kan vi komma att ta ut en avgift. När du tackar ja till en kursplats förbinder du dig att delta vid samtliga kurstillfällen.

Antagning/Urval

Deltagarurval görs av TeaterAlliansen i samråd med kursledaren.

Antal platser: 4-6

Om kursledaren Lisanne Fransen är produktionsdesigner, uppvuxen i Nederländerna och baserad i Stockholm. Utbildad vid Utrecht School of the Arts och Stockholms Konstnärliga Högskola. Hon har en bakgrund i utställningsdesign, men har på senare år främst arbetat med film, tv, reklam och musikvideo. Hon har även erfarenhet av att arbeta med scenografi för teater. Lisanne är aktuell med bland annat Snabba Cash (tv-serie, säsong 2, 2022) och Jag är Zlatan (2021) och den nya serien om Ronja Rövardotter som produceras för Viaplay med streamingpremiär under 2023.

Anlitad som gästlärare i 3D modellering vid Stockholms konstnärliga högskola för scenkonst- och filmstudenterna.

Plats

Stockholm

Datum

22-24 (måndag-onsdag)

Sista ansökningsdag var 2023-05-07.