Masterclass i röst

med Barbara Houseman

Barbra Houseman

Hitta din autentiska röst för scen och tv/film.

Denna workshop kommer att ge dig konkreta sätt att utveckla din rösts fulla potential och få en djup kontakt med vilken text som helst på ett sätt som är autentiskt och engagerande – oavsett om det är för scen eller tv/film. Workshopen kommer att vara mycket praktisk och skräddarsydd för deltagarnas prioriteringar.

Workshopen kommer att vara unik för gruppen som deltar. Den börjar med att utforska vad varje deltagare vill arbeta med och utveckla. Därefter kommer dagarna att skräddarsys kring dessa mål och syftar inte bara till att uppfylla dem, utan att även överträffa dessa.

Barbara skapar ett säkert utrymme där deltagarna känner sig bekväma att arbeta och utmana sig själva. Deltagarna kommer att få avancerade utmaningar i sång-, text- och skådespeleri som fokuserar på varje deltagares individualitet.

Förberedelse: Deltagarna uppmanas att förbereda en eller två korta monologtexter där de hittar en djupare koppling och äkthet. Dessa kan vara på engelska eller svenska. OBS! Om de är på svenska, vänligen förbered en sammanfattning av sammanhanget där talet förekommer.

Kursen hålls på:
engelska

Förberedelse: Deltagarna uppmanas att förbereda en eller två korta monologer där de ska söka en djupare koppling och äkthet.

Att tänka på: Bekväma kläder som det är lätt att andas och röra sig i • Ha gärna ”lager på lager” så att du lätt kan variera mängden av kläder eftersom det fysiska arbetet varierar.

Antal platser: 12-14

Barbara Houseman:
har arbetat med teater i mer än fyrtio år. Efter att först ha delat sin tid mellan regi- och röstarbete, tillbringade hon sex år i den världsberömda röstavdelningen på Royal Shakespeare Company och blev sedan Associate Director på Young Vic. Under de senaste 22 åren har hon arbetat frilans som röst-, text- och skådespelarcoach och biträdande direktör och direktör. Hon arbetar bl.a. med Daniel Radcliffe, Jude Law, Clive Owen och Jessie Buckley i olika projekt. 2009 gick hon med i Regent's Park Open Air Theatre som röst- och textcoach och 2014 blev hon Season Associate Director. Hon har arbetat på ett flertal shower i West End inklusive End Game, Rosencrantz & Guildenstern Are Dead, Duchess of Malfi, Design for Living & Playboy of the Western World på Old Vic; The Curious Incident of the Dog in the Night Time och The Ferryman at the Gielgud; Macbeth, Richard III och Dr Faustus för företaget Jamie Lloyd; All Female Shakespeare-trilogin, St Joan, Les Liaisons Dangereuses, Coriolanus, Trelawny of the Wells at the Donmar. Hon är författare till Finding Your Voice and Tackling Text [and Subtext] båda publicerade av Nick Hern Books och till två digitala Masterclasses Developing Your Voice och Bringing the Text to Life.

Läs mer på: www.BarbaraHouseman.com

Plats

Stockholm

Datum

17-20 oktober (måndag-torsdag)

Sista ansökningsdag var 2022-09-25.