TeaterAlliansen tar tempen på: Scenkonsten i världen

Du som inte kunde vara med i måndags har du nu möjlighet att se och höra seminariet TeaterAlliansen tar tempen på: Scenkonsten i världen i efterhand.

Det blev en väldigt insatt och intressant online-diskussion tillsammans med sju av Sveriges kulturråd. Kulturråden delade generöst med sig av sin kunskap om läget för scenkonstnärer i sina respektive delar av världen.

Det var delvis skrämmande rapporter om frilansande scenkonstnärer i Tyskland som står helt utan stöd, nöd bland konstnärer i Sydafrika, och musiker som säljer sina instrument i Turkiet. Men vi fick också rapporter om en tro på långsiktiga internationella samarbeten och hopp om att man med hjälp av vaccinet ska kunna öppna upp igen.

Samtalet gav perspektiv och en förståelse för att vi i Sverige har en struktur för kulturens finansiering som vi har anledning att vara stolta över.

Samtalet som leddes av TeaterAlliansens vd Anders Frennberg och är en del av vår serie TeaterAlliansen tar tempen på… Vi riktar ett stort tack till medverkande kulturråd: Ola Johansson i Beijing, Nina Katarina Karlsson i Berlin, Ewa Kumlin i Paris, Pia Lundberg i London, Helene Larsson Pousette i Washington, Hedda Krausz Sjögren i Pretoria och Mike Bode i Istanbul.

Av utrymmesskäl har vi klippt upp samtalet i tre delar. Välkommen att titta!