TeaterAlliansen anställer ny VD 

TeaterAlliansen har beslutat anställa Anders Frennberg som ny VD. Han efterträder Ulla Lidholm som i september började sin anställning på Dramaten som ensemblechef. Anders Frennberg kommer närmast från Cirkus Cirkör och tillträder den 1 mars 2020.

Anders Frennberg är VD för Cirkus Cirkör sedan 2008. Dessförinnan var han verksamhetschef och konstnärlig ledare på Stockholms stadsteater Skärholmen. Han har en bakgrund som producent och projektledare inom scenkonstområdet och har bland annat varit verksam på Unga Klara i Stockholm, Vadstena-Akademien, Norrlandsoperan och Grotteatern i Umeå.

– Vi är väldigt glada över att välkomna Anders Frennberg till TeaterAlliansen. Hans gedigna erfarenhet och kompetens kommer att utgöra en stor tillgång i arbetet med att driva och utveckla verksamheten, säger TeaterAlliansens styrelseordförande Kristina Rennerstedt.

– Åren på Cirkus Cirkör har varit fantastiska. Under tiden jag varit där har jag känt ett allt starkare engagemang för scenkonstnärers villkor. Därför känns det spännande och viktigt att få vara med och utveckla TeaterAlliansen, som är en betydelsefull organisation för frilansande skådespelare i vårt land, säger Anders Frennberg.

OM TEATERALLIANSEN:

TeaterAlliansen erbjuder en unik anställningsform för frilansande skådespelare. Verksamheten tillkom för att möta den offentligt stödda scenkonstens behov av flexibilitet, trygghet och utveckling för frilansande skådespelare. TeaterAlliansen startade 1999, drivs i aktiebolagsform och finansieras huvudsakligen genom ett statligt verksamhetsbidrag. Bolaget ägs gemensamt av Svensk Scenkonst, Teaterförbundet/för scen och film samt Trygghetsrådet TRS. TeaterAlliansen har sitt kansli i Gäddviken, Nacka utanför Stockholm men verksamheten och anställningarna riktar sig till hela landet.