Mikaela Hagelberg

Mikaela  Hagelberg

Fotograf: Jonas Bilberg

Mikaela  Hagelberg

Fotograf: Jonas Bilberg

63 år, 170 cm

Kontakt

mikaela.hagelberg@gmail.com
0708554446

Hemsida

mikaelahagelberg.se

Ljudklipp

Deckare

Fakta

RomanAktuellt

Vi hade premiär på mellanstadieföreställningen, Irena-ingen Ängel i mars 2020 på Gotland med Teater Unga Roma. Jag spelar rollen som Irena. Manus Lotta Grut, regi Daniel Goldman. Föreställningen beräknas spelas våren -21 och förmodligen gå på turné samma höst.

På 4e teatern medverkar jag i barnföreställningen Alla mot alla och Ågust och hans vänner för vuxna, regi Fredrik Lundqvist.

Som läget är nu så är det svårt att säga hur mycket jag kommer vara anställd på ovanstående teatrar under 2021. Allt beror på hur pandemin utvecklar sig, restriktioner och kulturstöd.

Läs mer om föreställningarna här.http://www.ungaroma.com

Presentation

Jag  var med att starta 4:e Teatern i Stockholm 1983 som flyttade till Västerås 1988. Jag har även varit med och startat Romateatern och Unga Roma på Gotland. Dessa tre grupper har varit mina huvudsakliga arbetsplatser under åren. Där har jag varit med och skapat föreställningar och drivit verksamheten. Det blivit en hel del föreställningar för barn och unga men jag har också spelat många föreställningar som riktar sig till en vuxen publik t ex Shakespeare-föreställningar på Romateatern. Mer information om mig och föreställningarna på Unga Romateatern här.

Jag har också spelat ca 20 Shakespeare-karaktärer, bl.a Juliet, Portia, Viola, Adam, Lady Ann, Buckingham och alla roller i Macbeth.

Särskilda färdigheter

Språk och dialekter

Svenska dialekter: Göteborgska

Sång

Röstläge: Mezzosopran

Sånggenre: Visor

Spelstilar

Fysisk teater, Improvisation, Objekt

Dans

Folkdans (svensk)

Sporter

Fäktning

Körkort och certifikat

Personbil

Övrigt

Dansar de flesta vanliga sällskapsdanser och lite steppdans.

Utbildning

Teaterhögskolan i Malmö, fortbildning, 1992

Inge Wearns teaterstudio 1981-1982

Wendelsbergsfolkhögsskola teaterlinje 1979-1980