Mikaela Hagelberg

Mikaela  Hagelberg

Fotograf: Jonas Bilberg

Mikaela  Hagelberg

Fotograf: Jonas Bilberg

59 år, 170 cm

Kontakt

mikaela.hagelberg@gmail.com
0708554446

Aktuellt

Vi hade premiär på mellanstadieföreställningen, Ibland dör man lite, på 4e teatern 24e februari 2018. Jag spelar rollen som Sim. Manus:  Josephine Wistedt, Regi Fredrik Lundkvist. Föreställningen beräknas spelas våren -18 och förmodligen gå på turné samma höst.

Unga Romas föreställning Att Bossa en Bitch där jag spelar Änkan hade premiär i november 2017 på Länsteatern Gotland. Manus: Lotta Grut, Regi: Karin Holmberg.               Att Bossa en Bitch ska spela i Stockholm i maj -18, och förhoppningsvis i Visby i Juli -18.

Läs mer om föreställningarna här.

Presentation

Jag  var med att starta 4:e Teatern i Stockholm 1983 som flyttade till Västerås 1988. Jag har även varit med och startat Romateatern och Unga Roma på Gotland. Dessa tre grupper har varit mina huvudsakliga arbetsplatser under åren. Där har jag varit med och skapat föreställningar och drivit verksamheten. Det blivit en hel del föreställningar för barn och unga men jag har också spelat många föreställningar som riktar sig till en vuxen publik t ex Shakespeare-föreställningar på Romateatern. Mer information om mig och föreställningarna på Unga Romateatern här.

Jag har också spelat ca 20 Shakespeare-karaktärer, bl.a Juliet, Portia, Viola, Adam, Lady Ann, Buckingham och alla roller i Macbeth.

Teater i urval

Särskilda färdigheter

Språk och dialekter

Svenska dialekter: Göteborgska

Sång

Röstläge: Mezzosopran

Sånggenre: Visor

Spelstilar

Dockspel, Fysisk teater, Improvisation, Objekt

Dans

Folkdans (svensk)

Sporter

Fäktning

Körkort och certifikat

Personbil

Övrigt

Dansar de flesta vanliga sällskapsdanser och lite steppdans.

Utbildning

Teaterhögskolan i Malmö, fortbildning, 1992

Inge Wearns teaterstudio 1981-1982

Wendelsbergsfolkhögsskola teaterlinje 1979-1980