Tillhör Unga TeaterAlliansen

Mathilda Becker

Mathilda Becker

29 år, 160 cm

Kontakt

Aktuellt

Jobbar med föreställningen 5 Minuter, med Alla tiders Teater. Från och med den 1/8-2022 är jag tillgänglig för flera jobb.

Presentation

Jag heter Mathilda Becker och har studerat på Teaterhögskolan i Luleå (2019-2022).

Har hållit på med teater sedan jag var liten, för mig har leken, lusten och nyfikenheten alltid varit i fokus. Allvar och fantasi. Tycker om att skapa i process, vara i undran och att undersöka på golvet med mina medspelare. Jag är modig, lyhörd och uppfinningsrik. Är övertygad om att trygghet föder kreativitet.

Mitt hjärta vurmar extra mycket för  barn - ungdomsteater,  tycker det är fantastiskt roligt, utmanande och givande. Har bland annat spelat Eva i Fem myror är fler än fyra elefanter under flera somrar i Östersund. Gjorde min praktik på Ung scen/öst.

Tycker såklart om att spela för vuxna också. Är mest stolt över projektet Kroppen som ett skal, som jag och min frigrupp Typ Vuxen, skapade under ett helt år. Den blev baserad på 350 enkätsvar och 22 timmar djupintervjuer, om ämnet kroppen. Den var viktig, sårbar och rolig. Den handlade om skam, lust och  relationen till sin egen kropp.

Gick musikprofil i grundskolan och har sjungit sedan dess. Har jobbat i flera musikteaterproduktioner och tycker det är så roligt, vill gärna fortsätta med det.

Har även studerat ljud så som ljudkonst och radio. Tycker mycket om när ljud och teater kombineras. Vill göra mer radioteater!

Särskilda färdigheter

Sång

Röstläge: Mezzosopran

Sånggenre: Jazz, Körsång, Musikal, Pop, Visor

Spelstilar

Clown, Fysisk teater, Improvisation

Utbildning

Teaterhögskolan Luleå 2019-2022
Wendelsbergs folkhögskola, teater, 2016-2018
Experimentell Medieproduktion, Malmö Universitet 2015
Ljudkonst, Hola folkhögskola, 2015
Grundläggande radioproduktion, Malmö universitet, 2014

Urval av roller

Scrolla i sidled för att se hela tabellen

ProduktionstitelTeater/bolagRoll/uppgiftRegissörÅrtal
5 minuterAlla tiders teaterensemble Emelia Hansson 2022