Lindy Larsson Forss

Lindy Larsson Forss
Lindy Larsson Forss

Fotograf: Privat

48 år, 193 cm

Kontakt

lindylarsson@gmail.com
TeaterAlliansen: 08-452 21 20

ShowreelAktuellt

Just nu arbetar Lindy Larsson Forss på Maxim Gorki Theater i Berlin.

Presentation

Lindy Larsson är utbildad på Teaterhögskolan i Stockholm. Han har bl a arbetat på Malmö Stadsteater, Malmö Opera, Stockholms Stadsteater, Dramaten, Uppsala Stadsteater och Maxim Gorki Theater i Berlin.

Lindy Larsson tillhör ensemblen på Maxim Gorki Theater där han medverkar i föreställningarna Slippery Slope (premiär 2021), Roma Armee (premiär 2017), Yes but No (premiär 2018) och Rewitching Europe (premiär 2019) i regi av Yael Ronen samt Queen Lear (premiär 2022) i regi av Christian Weise och Grundgesetz (premiär 2018) och Still Life (premiär 2021) i regi av Marta Górnicka. Våren 2020 spelade han Hedwig i Hedwig and the angry inch på Malmö Stadsteater i regi av Dritero Kasapi. 2019 spelade han The Leading Player i Pippin på Malmö Opera i regi av Ronny Danielsson. 2017 medverkade han i Birgitta Egerbladhs uppsätting av Som i en dröm på Uppsala Stadsteater. 2016 spelade han Higgins i Malmö Operas uppsättning av My Fair Lady, i regi av Anna Novovic. 2015 spelade han Narren i Trettondagsafton på Dramaten i regi av Åsa Melldahl. 2014 gjorde han rollen som Konferencieren i Cabaret på Malmö Opera/Malmö Stadsteater i regi av Hugo Hansén. Året innan spelade han Che i Evita på Malmö Opera och Kung Claudius i Hamlet på Uppsala Stadsteater, båda i regi av Linus Tunström.

Han gjorde titelrollen i Siegfried - The Very Wagner Hero Hour i regi av Charlotte Engelkes som bl a spelats på Dansens Hus, Sota Theatre i Singapore och Kungliga Operan. Och tillsammans med henne har han skapat föreställningar som All is Divine , Svarta Hål och Kahlo - The Concert som bl a spelats på Republique i Köpenhamn, Kampnagel i Hamburg och visats på SVT.

Sedan 2015 driver han bandet Lindy & Bon Bon Band som bl a spelat på Dramaten och Maxim Gorki Theater.

På film har han bl a medverkat i Colin Nutleys Änglagård - tredje gången gillt och 2019 kom dokumentären Lindy the return of Little Light som gjordes för SVT K-Special.

2010 fick han Kvällspostens Thaliapris för sin rolltolkning av Carmen/Escamillo i föreställningen Carmen på Malmö Stadsteater i regi av Kajsa Giertz, och 2011 mottog han Såstaholms Film- och Scenkonstpris till Höstsols minne.

Särskilda färdigheter

Språk och dialekter

Språk: Romani (modersmål), Engelska (brittisk), Spanska, Tyska

Svenska dialekter: Småländska

Sång och instrument

Röstläge: Baryton, Tenor

Sånggenre: Musikal

Instrument: Dragspel, Piano

Dans

Jazzdans, Modern dans/Nutida dans

Körkort och certifikat

Personbil

Utbildning

Teaterhögskolan i Stockholm kompletterande skådespelarutbildning 2006-2007