Lindy Larsson

Lindy Larsson

Fotograf: Esra Rotthoff

44 år, 193 cm

Kontakt

Agent: www.artistgruppen.se
lindylarsson@gmail.com

Hemsida

artistgruppen.se/clients/lindy-larsson/

Aktuellt

Just nu arbetar Lindy Larsson på Maxim Gorki Theater i Berlin där han medverkar i föreställningarna Roma Armee och Yes but No i regi av Yael Ronen samt Grundgesetz i regi av Marta Górnicka.

Presentation

Lindy Larsson är utbildad på Teaterhögskolan i Stockholm. Han har bl a arbetat på Dramaten, Malmö Opera, Stockholms Stadsteater, Malmö Stadsteater och Uppsala Stadsteater.

2017 medverkade Lindy Larsson i Birgitta Egerbladhs uppsätting av Som i en dröm, och Löwensköldska Ringen, i regi Anna Azcarate på Uppsala Stadsteater. 2016 spelade han Professor Higgins i Malmö Operas uppsättning av My Fair Lady, i regi av Anna Novovic. 2015 spelade han Narren i Trettondagsafton på Dramaten i regi av Åsa Melldahl. 2014 gjorde han rollen som Konferencieren i Cabaret på Malmö Opera/Malmö Stadsteater i regi av Hugo Hansén. Året innan spelade han Che i Evita på Malmö Opera och Kung Claudius i Hamlet på Uppsala Stadsteater, båda i regi av Linus Tunström.

På Stockholms Stadsteater har han bl a medverkat i Birgitta Egerbladhs uppsättningar Tjechovträdgården och Stor och Liten.

Han gjorde titelrollen i Siegfried - The Very Wagner Hero Hour i regi av Charlotte Engelkes som bl a spelats på Dansens Hus, Sota Theatre i Singapore och Kungliga Operan. Och tillsammans med henne har han skapat föreställningar som All is Divine , Svarta Hål och Kahlo - The Concert som bl a spelats på Republique i Köpenhamn, Kampnagel i Hamburg och visats på SVT.

Sedan 2015 driver han bandet Lindy & Bon Bon Band som bl a spelat på Dramaten och Maxim Gorki Theater.

På film har han bl a medverkat i Colin Nutleys Änglagård - tredje gången gillt.

2010 fick han Kvällspostens Thaliapris för sin rolltolkning av Carmen/Escamillo i föreställningen Carmen på Malmö Stadsteater i regi av Kajsa Giertz, och 2011 mottog han Såstaholms Film- och Scenkonstpris till Höstsols minne.

Särskilda färdigheter

Språk och dialekter

Språk: Spanska

Svenska dialekter: Småländska

Sång och instrument

Röstläge: Baryton, Tenor

Sånggenre: Musikal

Instrument: Dragspel, Piano

Dans

Jazzdans, Modern dans/Nutida dans

Körkort och certifikat

Personbil

Utbildning

Teaterhögskolan i Stockholm kompletterande skådespelarutbildning 2006-2007