Lillemor Hjelm

Lillemor Hjelm

Fotograf: Henrik Hulander

Lillemor Hjelm

Fotograf: Henrik Hulander

57 år, 162 cm

Kontakt

lillemor.hjelm@telia.com
0739629718

Ljudklipp

Deckare

FaktaAktuellt

Januari 2021.

Är anställd på Månteatern i Lund.

Ja, Corona... vad mer behöver sägas....

Vi har på teatern dock lyckats sjösätta två premiärer efter att detta nya läge förändrat så mycket. Odjuret av Annika Nyman hade vi premiär på den 28 februari och hann spela en del innan vi gick ner på deltid och det mesta ställdes in. Vi lyckades ändra om i planeringen så att vi istället började repetera vår nya pjäs Jag är Drottning , skriven av ensemblen och regissören Helena Röhr, tidigare än planerat och på halvfart på våren. I augusti gick vi upp i heltid igen och lyckades ha premiär den 11 september. Efter ca 10 föreställningar tog det stopp. Vi har två föreställningar till på repertoaren; Vem?  samt  Utgrävningar på Månens baksida. Den senare har vi repeterat in en ny skådespelare i nu i höstas och vi fick spelat lite grand. Vi spelade även en sväng till med Odjuret innan det blev sämre här nere i Skåne igen. Mycket städ annars, rensning och resor till tippen- men det finns ju en gräns för hur mycket en kan städa... En tvådagars danskurs med dansaren och koreografen Jonas Svensson, önskat av skådespelarna ,var en bonus som vi inte hade haft tid med annars och det var jättekul! Annars har det varit mycket omplaneringar och är fortfarande. Knepigt. Att skjuta allt framåt funkar ju inte heller. I dagsläget (11 Januari) har vi bestämt att pausa repetitioner i avvaktan på hur det utvecklar sig här nere i Skåne - trots allt, hälsan måste gå före och det är oroande statistik just nu. Jag längtar allra mest efter publiken, så underbart det kommer att bli när vi får mötas igen fysiskt i ett scenrum!

Presentation

Norrbottensteatern, Jönköpings Länsteater, Månteatern, Talboksinläsning, Pedagogiskt arbete, dubbat film, var med och startade upp Teaterkollo på Barnens Ö.

Några roller:
Rita i Timmarna med Rita
Natasja i Tre Systrar
Studenten i Oleanna av David Memet
Grusche i Kritcirkeln
Julia i Romeo och Julia
R
ollen som  A i I.D. En Existentiell Mordgåta av Rasmus Lindberg
Fru X i Den skalliga Primadonnan
Hanna i Dansa Dina Dinosaurier av Ann-Sofie Bárány
Flera roller i Färden till Västern, regi Peter Oscarson
Klytaimnestra i Elektra

Händelser som betytt mycket för mig: Att, i skydd av cafédisken på Folkteatern i Gävle under en period i tjugoårsåldern, få studera ett antal mycket duktiga skådespelare under Peter Oscarsons ledning- där de gav mig några av mina mest minnesvärda teaterminnen.

Att få möjlighet att driva igenom egna idéer på Månteatern, t.ex. Jordan av Anna Reynolds och Malla Handlar - två favorituppsättningar.

Särskilda färdigheter

Språk och dialekter

Svenska dialekter: Rikssvenska

Sång

Röstläge: Alt

Spelstilar

Clown, Improvisation, Mask

Dans

Folkdans (svensk)

Körkort och certifikat

Personbil

Utbildning

Teaterhögskolan i Stockholm 1990-94