Lillemor Hjelm

Lillemor Hjelm

Fotograf: Nira Ståhlberg

Lillemor Hjelm

Fotograf: Lillemor Hjelm

54 år, 162 cm

Kontakt

lillemor.hjelm@telia.com
0739629718

Ljudklipp

Deckare

FaktaAktuellt

Arbetar på Månteatern i Lund.

Just nu (6/2  2020) repeterar jag Odjuret , en nyskriven pjäs av Annika Nyman som handlar om att bryta sig loss och om resan att gå från barn till vuxen. Den riktar sig till högstadiet och uppåt och är fantastiskt skriven. Den här gången har vi valt att ha publiken mycket nära. Rummet, som är byggt av Kajsa Hilton-Brown är som en arena eller boxningsring nästan, fast med naturalistiska element. Tanken är att vi ska kunna ta ner spelet och att det nästan blir som att tjuvkika in i någons liv och lägenhet. Nu längtar vi efter publik att testa detta på!

På Månteatern jobbar vi nästan enbart med nyskriven dramatik och i vår kommer vi även att spela Vi vet var du bor, skriven av Kristian Hallberg och med musik av Magnus Börjeson. Den är helt genomkomponerad så där sjunger vi all text(!) och det är en fantasi utifrån en verklig händelse om en lärare som går på ett opassande möte, en rektor som har svårt att ta ställning och studenter som försöker göra sin röst hörd - en föreställning om yttrandefrihet. Samma målgrupp och den kommer vi också att spela på BIBU i maj inom TC:s tema "Skolan som spelplats" - kom och titta om ni är i Helsingborg då!  Slutligen kommer vi också att spela vår föreställning Utgrävningar på månens baksida som är en helt genom devisad föreställning som vi gjort tillsammans med Pelle Öhlund och den riktar sig till lågstadiet. En föreställning som är mer som ett konstverk och nästan helt utan ord, tre mycket olika föreställningar alltså!

Presentation

Norrbottensteatern, Jönköpings Länsteater, Månteatern, Talboksinläsning, Pedagogiskt arbete, dubbat film, var med och startade upp Teaterkollo på Barnens Ö.

Några roller:
Rita i Timmarna med Rita
Natasja i Tre Systrar
Studenten i Oleanna av David Memet
Grusche i Kritcirkeln
Julia i Romeo och Julia
R
ollen som  A i I.D. En Existentiell Mordgåta av Rasmus Lindberg
Fru X i Den skalliga Primadonnan
Hanna i Dansa Dina Dinosaurier av Ann-Sofie Bárány
Flera roller i Färden till Västern, regi Peter Oscarson
Klytaimnestra i Elektra

Händelser som betytt mycket för mig: Att, i skydd av cafédisken på Folkteatern i Gävle under en period i tjugoårsåldern, få studera ett antal mycket duktiga skådespelare under Peter Oscarsons ledning- där de gav mig några av mina mest minnesvärda teaterminnen.

Att få möjlighet att driva igenom egna idéer på Månteatern, t.ex. Jordan av Anna Reynolds och Malla Handlar - två favorituppsättningar.

Särskilda färdigheter

Språk och dialekter

Svenska dialekter: Rikssvenska

Sång

Röstläge: Alt

Spelstilar

Clown, Improvisation, Mask

Dans

Folkdans (svensk)

Körkort och certifikat

Personbil

Utbildning

Teaterhögskolan i Stockholm 1990-94