Lillemor Hjelm

Lillemor Hjelm

Fotograf: Nira Ståhlberg

Lillemor Hjelm

Fotograf: Lillemor Hjelm

54 år, 162 cm

Kontakt

lillemor.hjelm@telia.com
0739629718

Aktuellt

Arbetar på Månteatern i Lund.

Just nu (18/4-18) är vi i Olofström och spelar vår föreställning ” VEM?”, baserad på Stina Wirse’ns böcker för de mindre barnen. Föreställningen har vi devisat fram tillsammans med vår regissör Pelle Öhlund, den bygger också på clownteknik som vi använder i föreställningen- en liten pärla som aldrig blir mekanisk eller tråkig, trots att vi nu har spelat över 120 föreställningar, mycket beroende på barnens ålder(3-5år) och clowntekniken.

Nästa vecka repeterar vi upp ”Before” av Emma Broström och i regi av Marie Parker Shaw. En föreställning för mellan och högstadiet om vänskap som krackelerar efter att fyra vänner kommer tillbaka från sommarlovet och något har hänt som inte går att prata om. Den ska sen ut på turné .

Sen innan sommaren sätter vi igång med ett nytt projekt ; ”Vi vet var du bor” - en nyskriven elektronisk opera om yttrandefrihet av Kristian Hallberg och musik av Magnus Börjeson. Den ska spelas sen för högstadiet och uppåt.

Vi spelar mycket nu och är mycket på turné och det funkar jättebra, våra producenter lägger bra planeringar och många gånger bygger vi dagen innan vilket gör stor skillnad. Vi gör också så olika saker, tex strax efter jul så hade vi ett samarbete med Kulturcentrum Skåne och deras funktionsnedsatta skådespelare där vi tillsammans gjorde en föreställning på fem dagar på temat kyla. Texter från oss men framförallt från dem var grunden och det var ett jätteroligt samarbete.

Presentation

Norrbottensteatern, Jönköpings Länsteater, Månteatern, Talboksinläsning, Pedagogiskt arbete, dubbat film, var med och startade upp Teaterkollo på Barnens Ö.

Några roller:
Rita i Timmarna med Rita
Natasja i Tre Systrar
Studenten i Oleanna av David Memet
Grusche i Kritcirkeln
Julia i Romeo och Julia
R
ollen som  A i I.D. En Existentiell Mordgåta av Rasmus Lindberg
Fru X i Den skalliga Primadonnan
Hanna i Dansa Dina Dinosaurier av Ann-Sofie Bárány
Flera roller i Färden till Västern, regi Peter Oscarson
Klytaimnestra i Elektra

Händelser som betytt mycket för mig: Att, i skydd av cafédisken på Folkteatern i Gävle under en period i tjugoårsåldern, få studera ett antal mycket duktiga skådespelare under Peter Oscarsons ledning- där de gav mig några av mina mest minnesvärda teaterminnen.

Att få möjlighet att driva igenom egna idéer på Månteatern, t.ex. Jordan av Anna Reynolds och Malla Handlar - två favorituppsättningar.

Särskilda färdigheter

Språk och dialekter

Svenska dialekter: Rikssvenska

Sång

Röstläge: Alt

Spelstilar

Clown, Improvisation, Mask

Dans

Folkdans (svensk)

Körkort och certifikat

Personbil

Utbildning

Teaterhögskolan i Stockholm 1990-94