Fredrik Gunnarson

Fredrik Gunnarson

Fotograf: Johan Sundell

Fredrik Gunnarson

58 år, 188 cm

Kontakt

Agent: Commercial Actors, Malou Schultzberg
fredrik.gunnarson@hotmail.com
0709-797127

Hemsida

www.commercialactors.com/?option=com_ca&view=caprofileview&id=1903

ShowreelLjudklipp

Deckare

Fakta

Historisk

Roman

Barn/UngdomAktuellt

Medverkar i Sjunde inseglet på Uppsala stadsteater till och med januari 2019.

Presentation

Efter examen från Teaterhögskolan i Malmö arbetade jag ett år på Norrbottensteatern och sedan på Nya Unga teatern i Malmö. Sedan 1997 har jag återkommande jobbat på Malmö Stadsteater, och sågs senast som Jean i Fröken Julie och dess för innan som Roy Cohn i Angels in America.

Jag har jobbat på Stockholms Stadsteater och där bl a medverkat i dansteaterföreställningen Tjechovträdgården i regi av Birgitta Egerbladh och Natten är dagens mor och Kaos är granne med gud (2007) av Lars Norén. Har dessutom medverkat i musikalen Pearl Harbour på Riksteatern.

På TV har jag synts i samhällsprogrammet Tredje makten, som visades och uppmärksammades under våren och sommaren 2002. Innan dess har även medverkat i flera av SVTs Wallanderfilmatiseringar. Har också medverkat i en långfilm, Vildängel, i regi av Krister Engberg.

För radion har jag hörts som August Strindberg i radiopjäsen Strindberg genombryter tandköttet av den danske dramatikern Svend Holm.

Vintern 2004 gjorde jag regidebut med barnföreställningen Hunden som kom in från kylan på Teater 23 i Malmö. Under våren 2005 bearbetade, regisserade och spelade i enmansföreställningen Vincent på Teater Terrier.

Har belönats med Kvällspostens Thaliapris och Nöjesguidens Malmö/Lundapris för min insats i monologen Kontrabasen på Malmö Dramatiska Teater 2001.

Särskilda färdigheter

Språk och dialekter

Språk: Engelska (brittisk)

Svenska dialekter: Skånska, Sörmländska

Sång och instrument

Röstläge: Baryton

Instrument: Gitarr, Trumpet

Sporter

Fotboll, Ishockey, Tennis

Körkort och certifikat

Buss, Lastbil, Motorcykel, Personbil

Utbildning

Teaterhögskolan Malmö 1992-1995