Annika From Borg

Annika From Borg

Fotograf: Jannis Politidis

Annika From Borg

Fotograf: Jannis Politidis

53 år, 161 cm

Kontakt

annika@fromborg.se
0705557607

Hemsida

kulturinspiratoren.se

Ljudklipp

Barn/Ungdom

RomanAktuellt

Jag är tillgänglig för nya uppdrag. Hösten -22 spelade jag på Kungliga Operan i Ariadne på Naxos. Jag var clownen Pierrot och dockspelare.  Jag spelar även som Kulturinspiratören föreställningar på beställning för barn och gamla med dockor och ting där jag sjunger. Läser också in skönlitteratur.

Presentation

Jag är skådespelerska och dockspelare som sjunger. Hösten 2022 har jag arbetat på Kungliga Operan som Pierrot och Dockspelare i Ariadne på Naxos. Jag spelar även, på beställning, teater med Kulturinspiratören för alla åldrar. Jag har frilansat sedan 1991 och jobbat med bl a Östgötateatern, Bohuslänsteater, Gävle Folkteater, Hedmans Teater, Dockteatern Tittut, Marionetteatern och Kungliga Operan. Jag har erfarenhet av att dubba tecknat och live.  Apropå  filmerfarenheter så har jag nyligen filmat informationsfilm för polisen och jag spelade Gunhild i Bille August Jerusalem för länge sen. Nu är det dags för nya roller! Jag kan jobba både som anställd eller på faktura. Jag har körkort.

Kuriosa är att jag även skriver pjäser och har gett ut en bok Livet på pricken med korta texter och dikter som är illustrerad av Anna Borgenstierna. Några dikter är tonsatta av kompositören Leif Hultquist.

Särskilda färdigheter

Språk och dialekter

Språk: Engelska (amerikansk), Engelska (brittisk), Franska

Sång och instrument

Röstläge: Alt, Mezzosopran

Sånggenre: Jazz, Musikal, Pop, Visor

Instrument: Gitarr

Spelstilar

Dockteater/Dockspel, Objekt, Skuggspel

Sporter

Yoga

Körkort och certifikat

Personbil