Annika From Borg

Annika From Borg

Fotograf: Jannis Politidis

Annika From Borg

Fotograf: Jannis Politidis

53 år, 161 cm

Kontakt

annika@fromborg.se
0705557607

Hemsida

kulturinspiratoren.se

Ljudklipp

Barn/Ungdom

RomanAktuellt

Jag är tillgänglig för nya uppdrag.
Hösten -23 spelar jag, på beställning med Kulturinspiratören, föreställningar med dockor och ting där jag sjunger. Bland annat Paris - Tur och retur i toner för äldre med stöd av Stockholm stad. Jag var konferencier på Tyresöfestivalen. Läser dessutom in skönlitteratur.

Presentation

Jag är skådespelerska och dockspelare som sjunger. Jag spelar även, på beställning, teater med Kulturinspiratören för alla åldrar. Jag har frilansat sedan 1991 och jobbat med bl a Östgötateatern, Bohuslänsteater, Gävle Folkteater, Hedmans Teater, Dockteatern Tittut, Marionetteatern och Hösten 2022 arbetade jag på Kungliga Operan som Pierrot och Dockspelare i Ariadne på Naxos. Jag har erfarenhet av att dubba tecknat och live.  Apropå  filmerfarenheter så gör jag en liten roll i Tore på Netflix.  Jag är läkare i en informationsfilm för Astma och Allergiförbundet och polis i utbildningsfilm för polisen och jag spelade Gunhild i Bille August Jerusalem för länge sen. Nu är det dags för nya roller! Jag kan jobba både som anställd eller på faktura. Jag har körkort.

Kuriosa är att jag även skriver pjäser och har gett ut en bok Livet på pricken med korta texter och dikter som är illustrerad av Anna Borgenstierna. Några dikter är tonsatta av kompositören Leif Hultquist.

Särskilda färdigheter

Språk och dialekter

Språk: Engelska (amerikansk), Engelska (brittisk), Franska

Sång och instrument

Röstläge: Alt, Mezzosopran

Sånggenre: Jazz, Kulning, Musikal, Pop, Visor

Instrument: Gitarr

Spelstilar

Dockteater/Dockspel, Objekt, Skuggspel

Sporter

Yoga

Körkort och certifikat

Personbil