Tillhör Unga TeaterAlliansen

Andrea Falk

Andrea Falk

Fotograf: Gunnar Öqvist

Andrea Falk

Fotograf: Gunnar Öqvist

26 år, 160 cm

Kontakt

andrea.falk1998@gmail.com
0706515988

ShowreelAktuellt

Just nu!

Jag medverkar i Föreställningen Mitt hjärta säger; lev, skrik, andas på Unga Klara. Regisserad av Farnaz Arbabi och Gustav Deinoff. Spelperiod 11 maj till 30 maj

I sommar befinner jag mig i Mora i äventyrsparken Tomteland. Roll prinsessan Fia-Lotta och Häxan. Spelperiod 17 juni till 11 augusti.

Medverkar på audition för arbetsgivare på Kulturhuset Stadsteatern 26 augusti i samarbete med AF Kultur Media och TeaterAlliansen.

I höst försätter mitt kontrakt på Unga Klara med samma produktion Mitt hjärta säger; Lev skrik andas. Spelperiod 12 augusti till 1 december.

 

Presentation

Hej där! Kul att du trillade in på min profil! 

Andrea Falk heter jag, 26 år gamla och bor i Stockholm/Örebro. 

Jag vill se fram emot ett långt yrkesliv inom teater och film och hoppas på många fina möten med olika regissörer, skådespelare och teknisk personal. 

Hittills har jag redan haft möjligheten att jobba på scener som Intiman, Lisebergsteatern, Teatergläntan, Göteborgs stadsteater, Tomteland och just nu står jag på Unga Klaras största scen som ligger i Kulturhuset Stadsteatern mitt i Stockholm. Där gör vi på Teaterhögskolan våran slutproduktion i samarbete med Unga Klara. Unga Klara är en teater jag varmt rekommenderar att du går och ser föreställningar på. Jag gick själv som 16 åring och såg X där och tyckte att det var otrolig föreställning som både berörde och fick en att skratta och jag hoppades då att få jobba där en dag. Vilket jag nu får äran att göra och inte bara det utan jag har fått erbjudandet att jobba hösten 2024 också. Heja! 

Jag har medverkat i föreställningar som Peter Pan och Vi på Saltkråkan, varit på turné med föreställningen Spara och Slösa och är snart inne på min andra sommar på Tomteland som är en äventyrspark i Mora med föreställningar med både sång dnas och teater.   

Som person är jag väldigt energisk, kreativ och humoristisk och tar mitt jobb på största allvar. Så om du söker den där "sidekicken" som ska ha en gnutta humor i sig så är jag ett bra val!

Jag drömmer om att stå på är Örebro teater, jag drömmer om att åka på turné med min Departure-föreställning Hur stavar man dyslexi jag drömmer om att få vara rolig på scenen och att få gör allt från att åka på turné med föreställningar och spela på skolor till att ha en utmanade roll på någon av våra större teatrar i landet.  

Jag kommer uppdatera min fortsatta resa här så du alltid vet var du kan se mig. Hoppas vi hörs!

Allt gott, Andrea! 

Särskilda färdigheter

Språk och dialekter

Språk: Engelska (brittisk)

Svenska dialekter: Rikssvenska, Stockholmska 

Sång och instrument

Röstläge: Mezzosopran

Sånggenre: Jazz, Körsång, Musikal, Visor

Instrument: Elbas, Gitarr, Keyboard, Piano, Ukulele

Spelstilar

Clown, Dansteater, Dockteater/Dockspel, Fysisk teater, Improvisation, Mimskådespeleri, Objekt, Skuggspel

Dans

Steppdans

Körkort och certifikat

Personbil

Utbildning

Stockholms Konstnärliga högskola, inriktning mimskådespeleri 2021-2024

Calle Flygare, skådespelarutbildningen 2018- 2020