Anders Öhrström

Anders Öhrström

Fotograf: Olle Melkerhed

51 år, 171 cm

Kontakt

arnante@hotmail.com
0709-945595

Aktuellt

Från hösten 2019 till augusti 2020 är jag anställd på Estrad Norr/ Jämtlands läns teater. Produktionerna jag medverkar i är:
Versioner, regi Karl Seldahl
Fågeln i mig flyger var den vill, regi Martin Johansson
Lappnils, regi Martin Lindberg. Denna föreställning är sommarens stora händelse vid den magiska vridläktaren i Döda fallet utanför Hammarstrand.

Välkomna! Hoppas vi ses.

Presentation

Jag gick ut Teaterhögskolan i Helsingfors 1999 som magister i skådespelarkonst. Sedan dess har jag arbetat på Teater Västernorrland, Norrbottensteatern, Västerbottensteatern, Jämtlands Länsteater/Estrad Norr och Riksteatern, samt i Finland och på Färöarna.

Jag har under åren fått en massa erfarenhet av att jobba mot både barn och unga, men jag har också gedigen meritlista inom vuxenteater. De flesta produktioner jag arbetat med har varit turnerande. Jag har varit turnéledare för ett antal produktioner där jag också varit engagerad som skådespelare. På Riksteatern har jag kombinerat de två arbetsuppgifterna i föreställningarna Förödelsedagsbarnet och senast i Två Tennisskor.

Mina färdigheter i sång och musikalitet är goda och med tid för instudering; mycket goda. Jag har hjälpliga kunskaper på gitarr och elbas. Framför allt tror jag att jag anses vara en ypperlig lagspelare och en entusiastisk ensemblemedlem med helheten i fokus. Sällan eller aldrig låter jag ”rollfixerandet” gå ut över det tänket.

Om jag ska nämna några produktioner som jag känner mig särskilt stolt över, så är det Rasmus Lindbergs Dan då Dan dog och Förödelsedagsbarnet, som båda uttagits till både den stora biennalen och till Bibu. Jag är också mycket mallig över att ha fått ingå i produktionen Törnrosa, Den enda Sanna kärlekens tid som har blivit uttagen till Bibu i Helsingborg 2018.

Ett urval ur mitt cv:
Hjälten på den gröna ön (Christy) Regi Lars Lind
Solens Barn (Protasov) Regi Joakim och Marcus Groth
Tre Systrar (Kulygin) Regi Kaisa Korhonen

Särskilda färdigheter

Språk och dialekter

Språk: Finlandsvenska (modersmål), Engelska (amerikansk), Engelska (brittisk), Finlandsvenska

Svenska dialekter: Dalmål, Göteborgska, Hälsingemål, Jämtländska, Kirunamål, Norrbottniska, Norrländska, Rikssvenska, Stockholmska 

Sång och instrument

Röstläge: Baryton, Tenor

Sånggenre: Körsång, Musikal, Pop, Visor

Instrument: Elbas, Elgitarr, Gitarr, Rytminstrument

Spelstilar

Clown, Fysisk teater, Improvisation, Mask, Objekt

Dans

Folkdans (svensk)

Sporter

Fighting, Fotboll, Fäktning, Ishockey, Scenakrobatik, Stage fighting, Tennis

Körkort och certifikat

Personbil

Övrigt

Forspaddling, Rafting

Utbildning

Jag gick ut Teaterhögskolan i Helsingfors 1999 som magister i skådespelarkonst.